FC Twente lijdt in de Arena derde nederlaag op rij

FC Twente is vandaag in de Amsterdam Arena met 4-2 ten onder gegaan tegen Ajax. Hoewel de Tukkers qua veldspel lange tijd niet onder deden voor de thuisploeg, werden de verdedigende fouten van de Twentenaren genadeloos afgestraft. Het was voor FC Twente al weer de derde nederlaag op rij na eerdere zeperds tegen ADO Den Haag en Excelsior.

FC Twente begon voortvarend aan de wedstrijd. De eerste kans voor de Tukkers leverde meteen een doelpunt op. Ziyech zette de bal voor vanaf de rechterkant en Corona wist het kopduel in de zestien te winnen en liet doelman Cillessen kansloos. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Uit een hoekschop schoot Viergever de laag voorgegeven ba hard binnen: 1-1. De corner werd voorafgegaan door een discutabele vrije trap. De zwak fluitende Gözübüyük zag een overtreding van Ould-Chikh bij een situatie waar duidelijk niks aan de hand was.

Een paar minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Middenvelder Bazoer volleerde de bal hard achter keeper Stevens, nadat er defensief het nodige misging bij Twente. In de minuten die erop volgden leek Ajax de wedstrijd al snel te willen beslissen, maar echt gevaarlijk voor het doel van Stevens werden de Amsterdammers niet. FC Twente creëerde via Tapia en Bjelland wel enkele mogelijkheden, maar de inzetten waren niet zuiver genoeg of werden gestopt door Cillessen.

Ook de tweede helft begon goed voor FC Twente. De gasten hadden meteen de intentie om de gelijkmaker te scoren en zetten Ajax vroeg vast. Het resulteerde al na vijf minuten in de gelijkmaker. Castaignos kwam alleen voor Cillessen, maar de doelman wist nog te redden. De rebound werd echter koelbloedig afgerond door Ziyech. Na de gelijkmaker wilden de Tukkers meer. Ajax werd weer vastgezet en afgejaagd, met goede mogelijkheden voor Castaignos en Ziyech tot gevolg.

[google]Waar de uitpleg het meest recht leek te hebben om op voorsprong te komen, gebeurde het tegenovergestelde. Bij een snelle uitbraak bediende El Ghazi zijn ploeggenoot Kishna, die de verkeerd verdedigende Ter Avest genadeloos afstrafte. Het doelpunt betekende het omslagpunt in de wedstrijd, want een minuut later leek El Ghazi de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar voor een haast leeg doel wist Stevens toch nog te redden. Even later was het wel raak. Opnieuw Kishna wist het net te vinden, na een subtiele assist van Milik. In de slotminuten probeerde FC Twente nog een aansluitingstreffer te scoren, maar echt gevaarlijk wist te ploeg niet meer te worden.

Ajax - FC Twente 4-2

0-1 Corona (6)
1-1 Viergever (10)
2-1 Bazoer (15)
2-2 Ziyech (50)
3-2 Kishna (68)
4-2 Kishna (75)

Gele kaart: Bjelland (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Stevens; Ter Avest (Ebecilio/76), Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ziyech; Corona, Castaignos, Ould-Chikh (Mokhtar/64).