FC Twente met hangen en wurgen nipt langs Heracles Almelo

De Derby van het Oosten stond vanavond op het programma in Enschede. Met de vrijdagavondwedstrijd werd het startschot voor de zevende speelronde in de eredivisie gegeven. FC Twente was heer en meester in eigen huis en kwam al vroeg op voorsprong. Na 45 minuten had er minstens een 5-0 ruststand op het scorebord moeten staan. In de slotfase werd het nog even spannend, maar de club uit Enschede stuurde uiteindelijk de bezoekers met 0 punten terug naar huis.

De club uit Enschede kende een droomstart. Haris Vuckic kapte binnen de Almelose 16 en schoot de bal voorbij sluitpost Castro van de Heraclieden. De sluitpost echter geassisteerd door Duarte die de bal met de hand uit het lege doel hield, in de rebound was het Fredrik Jensen die de snelste goal in een Oosterse derby ooit binnen gleed.

Na de openingstreffer stapelden de fouten zich op voor de bezoekers en dus de kansen voor FC Twente, dat heer en meester was in eigen huis. Na de eerste helft had er een score van 5-0 op het scorebord kunnen staan, maar de ploeg van René Hake verzuimde om de kansen te benutten.

[google]Na de theepauze leek het spelbeeld onveranderd. FC Twente zette weer aan en creëerde de eerste kansen. Toch was het Heracles dat via het hoofd van Gladon in de 52e minuut de stand weer gelijk trok. Vervolgens waren het de bezoekers die het spel in handen namen. Op een gegeven moment kreeg de thuisploeg een vrije trap op de rand van het strafschop gebied. De ingevallen Danny Holla ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos in de korte hoek: 2-1.

De Heraclieden waren nog dicht bij de 2-2 en de schietgebedjes stapelden zich op in de thuishaven van de club uit Enschede. Zweethanden en samengeknepen billen op de tribune, maar op het veld werd het hoofd koel gehouden. Hoewel, niet bij alle spelers met het Twentse ros op de borst. Opnieuw werd er meerdere malen verzuimd om de wedstrijd in het slot te gooien, maar uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal bij een 2-1 stand.