FC Twente Nieuws

FC Twente - NAC Breda 2-2 (2011-2012)

FC Twente - NAC Breda 2-2 (2011-2012)

FC Twente heeft vanavond in de slotseconden van het duel met NAC Breda een voorsprong weggegeven, 2-2. Na een moeizame avond leek de club toch nog te winnen. Een treffer van Nordin Boukhari voorkwam dat.

Halverwege werd FC Twente zelfs uitgefloten door de eigen aanhang, iets wat zelden gebeurt in de Veste. Er was enige aanleiding toe. De keuzes die de spelers maakten waren verkeerd, ballen kwamen niet aan, tempo was er niet. Vooral Nacer Chadli, een man van creatieve oplossingen, was uiterst slordig.

Onverwacht kwam het matige optreden niet. In de voorgaande zes duels, volgend op de sensationele winst bij PSV (6-2), won FC Twente slechts twee keer. Twee keer was er verlies, twee keer een gelijkspel. Dat is het moyenne van een middenmoter, meer niet. De late gelijkmaker woensdag bij AZ (2-2) had kennelijk niet voor extra vertrouwen gezorgd.

Al na zeven minuten had NAC op voorsprong kunnen komen. Na een blunder van Douglas kreeg Anthony Lurling vrije doortocht naar Sander Boschker, nog steeds op de plek van de geblesseerde Nikolay Mihaylov. Hij 'stiftte' de bal over de doelman heen, maar Douglas was net op tijd terug om nog voor de doellijn op te ruimen.

Voor FC Twente waren er in de eerste fase slechts kansjes. Chadli speelde zich een keer aardig vrij, maar schoot over. Luuk de Jong knalde in de 13de minuut in het zijnet. Daarna gebeurde er lang niets bijzonders.


Na de hervatting namen de problemen voor de thuisclub toe. In de 54e minuut had Nordin Boukhari voor NAC de bal voor het intikken, maar hij schrok zo van de kans dat hij dat vergat. Even later kreeg NAC opnieuw alle ruimte om uit te halen. Vrij voor Boschker deed Alex Schalk dat toen wel, 0-1.

Het leek wel of FC Twente de tegenvaller nodig had om op te leven. Binnen enkele minuten stelde de club orde op zaken. Eerst maakte De Jong 1-1 met een droge knal in de hoek. Even later tikte hij de 2-1 binnen, na een fraaie aanval via Leroy Fer en Wout Brama. In extra tijd zorgde Boukhari alsnog voor het verdiende punt voor NAC.

FC Twente - NAC Breda 2-2
0-1 Schalk (56)
1-1 De Jong (61)
2-1 De Jong (63)
2-2 Boukhari (90+2)

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Luijckx

FC Twente: Boschker, Cornelisse (Kuiper/46), Bengtsson, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer, Janssen (Röseler/83), Chadli, De Jong, O. John(Verhoek/58).

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Koenders,Luijckx, Botteghin, El Akchaoui, Buijs,Gilissen (Sarpong/83), Schilder, Lurling, Schalk (Bayram/74), Boukhari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties