FC Twente Nieuws

'Ajacied Cerny moet de nieuwe rechtsbuiten worden van FC Twente'

'Ajacied Cerny moet de nieuwe rechtsbuiten worden van FC Twente'

Vorige week werd Ajax rechtsbuiten Vaclav Cerny gelinkt aan FC Twente tijdens een interview met René Hake. De oefenmeester gaf aan de aanvaller een uitstekende buitenspeler te vinden, maar vroeg zich tegelijkertijd ook af of de 19-jarige Tsjech wel haalbaar is voor de Tukkers. We vroegen onze bezoekers of Cerny een directe versterking zou zijn voor FC Twente, en de uitslag liegt er niet om. Maar liefst 96% van de respondenten ziet Cerny als een directe versterking voor de ploeg van René Hake. [google]

Cerny heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2020 en mocht FC Twente een poging willen doen dan zou het gaan om een huurovereenkomst. Het afgelopen seizoen was de Tsjech belangrijk voor Jong Ajax dat als tweede eindigde in de Jupiler League. De rechtsbuiten scoorde in 28 wedstrijden 15 doelpunten en gaf 8 assists. Ook kwam hij tot vijf eredivisiewedstrijden waarvan twee als basisspeler.

Cerny is één van de vele talentvolle spelers van Ajax die afgelopen seizoen op weinig speeltijd kon rekenen in het eerste elftal. Ondanks zijn indrukwekkende spel in de Jupiler League mocht hij maar vijf keer meedoen bij het eerste. Door de stormachtige ontwikkeling van Kluivert en de dure aankoop Neres lijkt de kans op veel speelminuten ook komend seizoen klein.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties