Go Ahead Eagles verslikt zich in Telstar, FC Twente op één punt van koploper

FC Twente heeft dit weekend goede zaken gedaan in de Keuken kampioen Divisie. Voorafgaand aan het weekend keken de Tukkers tegen een achterstand van drie punten aan op koploper Go Ahead Eagles. Door de 3-1 overwinning op RKC Waalwijk afgelopen vrijdag kwam FC Twente in punten gelijk met de Deventenaren die zondagmiddag op bezoek moest bij Telstar. Hier verslikte Go Ahead Eagles zich in de ploeg uit Velsen Zuid.

Na 45 minuten spelen was het nog altijd 0-0. Telstar was de bovenliggende partij en beloonde zichzelf in de 67e minuut met de openingstreffer. In de 76e minuut kwamen de Eagles weer op gelijke hoogte, maar slechts drie minuten later was het wederom Telstar dat de leiding nam. De 2-1 was tevens de eindstand.

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie met één punt voorsprong op de nummer twee Go Ahead Eagles en de nummer drie FC Twente. Go Ahead blijft FC Twente voor vanwege een beter doelsaldo. Beide ploegen scoorden 26 keer, maar de Deventenaren kregen één doelpunt minder tegen dan Tukkers.