FC Twente Nieuws

Politie gaat gezichten stenengooiende Twente-supporters tonen op televisie

Politie gaat gezichten stenengooiende Twente-supporters tonen op televisie

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht werden er stenen gegooid door FC Twente-supporters richting die van de bezoekende club. In de jacht op deze stenengooiers gaat de politie grof geschut inzetten door de gezichten van deze stenengooiers te tonen op televisie.

"De ME heeft hierbij tussen beide kampen gestaan. Naast een levensgevaarlijke situatie zijn er door de gegooide stenen ook diverse vernielingen gepleegd”, aldus de verklaring van de politie tegenover de TC Tubantia.

De politie heeft op basis van camerabeelden al een aantal stenengooier herkend, maar kan een ander deel nog niet identificeren. Daarom is het besluit genomen om de beelden openbaar te maken, in de hoop dat andere mensen de stenengooiers herkennen. "De nog niet bekende stenengooiers zullen donderdag herkenbaar in beeld worden gebracht ter identificatie."

Tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht ging het al mis nadat bezoekende supporters voorwerpen en vloeistoffen naar beneden gooiden in het onderliggende thuisvak. Hierbij zouden zelfs bekers urine op de Twente-supporters zijn gegooid.

Nog tijdens de wedstrijd wist een deel van de Utrecht-supporters uit te breken en werd de confrontatie gezocht met de supporters van de thuisploeg. Dit mondde uit in onder andere het gooien van stenen, hetgeen volgens de politie zeer gevaarlijke situaties opleverde.

De beelden van de stenengooiers zullen donderdag worden getoond tijdens de uitzending van Onder de Loep, de regionale versie van Opsporing verzocht op RTV Oost.

Het is niet de eerste keer dat er stenen zijn gegooid richting supporters van de uitploeg. Na de derby tegen Heracles ging het ook mis en werden er een aantal bussen met daarin Heracles-supporters bekogeld. In deze bussen zaten ook kinderen die angstige momenten beleefden. Het onderzoek naar deze stenengooiers loopt nog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties