Samenvatting: Geniet na van de 2-1 derbyzege op Heracles

FC Twente wist afgelopen vrijdag met 2-1 te winnen van Heracles. De ploeg van René Hake wist tijdens de Twentse Derby als sterkste uit de strijd te komen en de tweede overwinning van het seizoen werd hiermee een feit.

[google]Al in de tweede minuut wist Haris Vuckic na een knappe kapbeweging op doel te schieten. De bal werd echter van de doellijn gehaald door Heracles verdediger Duarte. In de rebound wist Fredrik Jensen alsnog de 1-0 binnen te schieten.

FC Twente was een paar minuten later opnieuw gevaarlijk. Oussama Assaidi gaf een knappe hakbal op Fredrik Jensen, die de bal niet goed wist te raken. De bal belandde bij FC Twente middenvelder Haris Vuckic, die de bal op ongelukkige wijze, in de handen van Heracles keeper Bram Castro werkte. Tien minuten voor rust was FC Twente opnieuw gevaarlijk maar een schot van FC Twente middenvelder Haris Vuckic werd opnieuw van de lijn gehaald.

Na rust was het Heracles dat de 1-1 wist te scoren. Heracles rechtsbuiten Brahim Darri gaf een hoge voorzet op Heracles spits Paul Gladon, die de bal het doel in kon koppen.

In de 74e werd Oussama Assaidi tegen de grond gewerkt door Heracles verdediger Robin Pröpper. Dit resulteerde in een vrije trap voor FC Twente. Danny Holla wist de bal op prachtige wijze het doel in te krullen en scoorde zo de 2-1. FC Twente had hierna nog een grote kans, maar FC Twente aanvaller Adnane Tigahdouini schoot de bal tegen het been van Heracles doelman Bram Castro. In de rebound schoot Tom Boere naast het doel. FC Twente won de derby hiermee met 2-1 van Heracles.