Samenvatting: Knotsgek duel eindigt op laatste moment in deceptie voor FC Twente

Zondagmiddag speelde FC Twente op bezoek bij PSV. De Tukkers speelde een sterke wedstrijd, maar verloren op ongelukkige wijze in de blessuretijd door een eigen doelpunt van Stefan Thesker. Voor trainer Gertjan Verbeek was het zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van de club uit Enschede.

FC Twente begon de wedstrijd sterk, met in de 10e minuut een gevaarlijk schot van Luciano Slagveer. Het schot ging net over het doel van PSV keeper Jeroen Zoet. Daarna was PSV gelijk gevaarlijk en kwam het tot aan het strafschopgebied van FC Twente. Een ongelukkige bal van Peet Bijen zorgde ervoor dat PSV ruimte kreeg en Jürgen Locadia de kans kreeg om te schieten. Hij schoof de bal door de benen van keeper Jorn Brondeel het doel in, 1-0. Later zorgde een mislukte terugspeelbal van PSV ervoor dat FC Twente mocht aanleggen voor een hoekschop en het was Stefan Thesker die de bal binnen wist te koppen, 1-1. Jorn Brondeel verrichte nog een aantal knappe reddingen voor de rust, waardoor beide teams met 1-1 de rust in gingen.[google]

Na rust was het PSV dat gelijk gevaarlijk was met een schot van Van Ginkel die op de lat belandde. Later kreeg PSV in de 60e minuut een penalty toegekend. Marco van Ginkel schoot voor PSV de 2-1 binnen. Maar FC Twente hielt stand en acht minuten later was het Thomas Lam die voor FC Twente de gelijkmaker binnenschoot. Een hard schot net buiten het zestien meter gebied vloog in de hoek van het doel, 2-2. De gelijke stand was van korte duur in 71e minuut kreeg PSV een corner waaruit Luuk de Jong de bal het doel in kopte, 3-2. Toch weerhield dit FC Twente niet om voor de derde keer op rij de stand gelijk te trekken. In de 75e minuut was het Fredrik Jensen die met een afstandsschot raak schoot, 3-3.

In de slotfase leek het duel te eindigen in een 3-3 gelijkspel, maar net voor tijd kwam Locadia van de linkerkant richting het doel van FC Twente sprinten. De aanvaller wilde een lage voorzet geven, maar Stefan Thesker probeerde de bal weg te werken, maar werkte deze op ongelukkige wijze het doel in achter keeper Jorn Brondeel. Waarmee de wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor PSV.