FC Twente Nieuws

Schreuder maakt toptransfer naar FC Barcelona als rechterhand van Koeman

Schreuder maakt toptransfer naar FC Barcelona als rechterhand van Koeman

Ronald Koeman vertrekt definitief als bondscoach van het Nederlands elftal. De oefenmeester gaat aan de slag bij FC Barcelona en ziet hiermee een lang gekoesterde droom in vervulling gaan. Het contract dat hij nog heeft met de KNVB zal worden afgekocht.

Maandag vloog een delegatie van FC Barcelona naar Nederland om de deal af te ronden. Hierbij heeft Koeman aangegeven dat hij voormalig FC Twente-trainer Alfred Schreuder mee wil nemen als zijn rechterhand. Schreuder is clubloos nadat hij enkele maanden geleden werd ontslagen bij Hoffenheim.

Door met Koeman mee te gaan als assistent-trainer keert hij het hoofdtrainerschap voorlopig weer de rug toe. Hij keert weer terug in de rol waarin hij uiterst succesvol was bij Ajax. Hier was hij in het seizoen 2018-2019 de rechterhand van Erik ten Hag.


[google]

Voor Schreuder wordt het zijn vijfde club als assistent-trainer. In 2009 begin hij bij Vitesse waarna hij de overstap maakte naar FC Twente. Tussen 2015 en 2018 ging hij aan de slag bij Hoffenheim waarna hij op werd gepikt door Ajax.

Twee keer was Schreuder hoofdtrainer bij een betaald voetbal club. In het seizoen 2014-2015 was hij trainer van FC Twente en in het seizoen 2019-2020 van Hoffenheim. Bij beide clubs werd hij vroegtijdig ontslagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties