Terugblik: FC Twente keert vroege achterstand in Heerenveen volledig om

FC Twente gaat zaterdagavond in de eredivisie op bezoek bij sc Heerenveen. In het seizoen 2014/15 keek de club uit Enschede in Heerenveen al heel vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar werd deze aan het einde van het tweede helft volledig omgedraaid.

Al na twintig seconden kwam sc Heerenveen op voorsprong. De verdediging van FC Twente stond te slapen en ook doelman Nick Marsman ging niet vrijuit, waardoor Luciano Slagveer de bal in het lege doel kon werken. In de 72ste minuut tekende Hakim Ziyech voor de gelijkmaker, alvorens hij precies één minuut later ook de 1-2 op het scorebord zette. In de 77ste minuut viel zelfs de 1-3 van het hoofd van Orlando Engelaar.

Ziyech had met zijn twee doelpunten niet alleen een belangrijk aandeel in de overwinning van FC Twente, maar ook nam hij persoonlijke wraak. Aan het begin van de tweede helft deelden supporters van sc Heerenveen een sneer uit aan hun oud-middenvelder. Op een spandoek stond de tekst 'Hé Hakim, hoe bevalt het nu een stapje 'hogerop'?', doelende op de lagere plek op de ranglijst die FC Twente destijds innam. Ziyech gebaarde bij zijn eerste doelpunt dat de Friezen stil moesten zijn.