FC Twente Nieuws

Toornstra durft FC Twente niet uit te dagen met FC Utrecht

Toornstra durft FC Twente niet uit te dagen met FC Utrecht

FC Utrecht probeert al jaren de top aan te vallen, maar tot dusver zonder succes. De afgelopen jaren waren mager met twee keer een zesde plek en vorig seizoen een zevende. Inmiddels blaast de club wat minder hoog van de toren en is het doel plaatsing van de Europese play-offs.

"In Nederland heb je bepaalde verhoudingen. We hebben een topvijf. Een traditioneel sterke topdrie plus AZ en FC Twente", aldus de mening van Utrecht-middenvelder Jens Toornstra in gesprek met Voetbal International. "Wij moeten daar kort onder eindigen, liever nog daarboven. Dan speel je play-offs. En als je de play-offs wint ga je Europa in." Het klink bescheiden kijkend naar de uitspraken van de club de afgelopen jaren. Kan FC Utrecht de concurrentie niet aan met FC Twente? "De laatste jaren hebben beide clubs elkaar weinig ontlopen. Wel vind ik FC Twente nu heel erg constant."

"Wij hebben voor de winterstop best veel punten gepakt, maar ons spel is nog niet constant genoeg. Tegen FC Groningen speel je een goede tweede helft, maar een week eerder tegen Heerenveen is het heel matig. Dan worden we 45 minuten overlopen. Dat gebeurt Twente minder snel. Om Twente en misschien ook wel AZ serieus uit te kunnen dagen, moet je constant goed zijn. In ons geval moet de ondergrens een stukkie omhoog. Dan kom je minder vaak in de problemen."

Wat vond hij eigenlijk zelf van de uitspraken van Van Seumeren om de top drie aan te vallen? "Het was niet dat ik dacht dat hij zomaar lukraak iets riep. Ik had wel zoiets van: Ik wil het wel zien, kom maar op! Het was niet dat ik dacht: Die gozer is gek, die roept maar wat."

"Ik denk ook echt dat er hier meer mogelijk is. Dit is een grote club, kijk ook naar de achterban. Het is alleen een vergissing om te denken dat je het gat even makkelijk dicht. AZ heeft er ook lang over gedaan om aan te haken. Kom er maar eens tussen", besluit Toornstra het onderwerk in gesprek met Stef de Bont.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties