FC Twente overklast vermoeid RKC Waalwijk en houdt drie punten in Enschede

De twaalfde speelronde, en de eerste speelronde in de tweede periode, betekende voor FC Twente een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De verwachting vooraf was dat de spelers van RKC de bekerwedstrijd tegen PSV nog in de benen zouden hebben. Na verlenging wisten de Waalwijkers een 2-3 overwinning af te dwingen. De drie punten bleven dan ook in Enschede vanavond.

Vanaf de eerste minuut lieten de bezoekers het initiatief aan FC Twente. RKC zakte in en zette druk. De thuisploeg kwam hier aanvankelijk moeilijk doorheen, maar wist toch op voorsprong te komen. Uit een corner van Aitor Cantalapiedra scoorde Peet Bijen. Hetzelfde duo heeft dit seizoen al voor meer doelpunten gezorgd.

Na een halfuur spelen, beet RKC wat meer van zich af en kwam ook beter in haar spel. De Waalwijkse weerstand duurde niet langer dan maximaal vijf minuten. Aitor, die de assist bij de 1-0 verzorgde, kapte naar binnen en werkte de 2-0 in de touwen. Hiermee bepaalde hij direct de stand waarbij de kleedkamers werden opgezocht.

De thuisploeg zette hetzelfde spel door aan het begin van de tweede helft, het rook bloed. Vooral Zekhnini en Aitor waren hongerig vanaf de zijkant. De bezoekers uit Waalwijk kwamen er sporadisch uit en werden zo nu en dan gevaarlijk via oude bekende Dylan Seys.

Zoals verwacht waren het de Tukkers die hun voorsprong verder uitbouwden. Michael Maria maakte een goal die identiek was aan die van Aitor in de eerste helft. Echter kwam Maria via de linkerkant naar binnen. Het was Matthew Smith die vervolgens nog een vlammend schot op het doel van RKC afvuurde; deze kwam snoeihard op de lat terecht.

Dylan Seys deed in de extra tijd nog iets terug en zorgde voor de eindstand op het scorebord: 3-1.

Geel: Quasten, Vaesen, Gaari, Seys (allen RKC)