FC Twente speelsters scoren vijf keer voor Oranje en winnen met dubbele cijfers

[google]Oranje Vrouwen Onder 19 jaar heeft vanavond met maar liefst 12-0 gewonnen van Letland. Het was de eerste kwalificatiewedstrijd in aanloop naar het Europees kampioenschap 2019 in Zwitserland. Vijf van de twaalf doelpunten kwamen op naam van FC Twente speelsters Ashleigh Van Weerden en Joelle Smits.

Van Weerden scoorde in de de 6e minuut de openingstreffer en slechts negen minuten later had ze al een hattrick te pakken. Helaas geen loepzuivere want tussendoor scoorde Ter Beek de 3-0. Joelle Smits scoorde twee keer in één minuut. Dit deed ze in blessuretijd.

Zaterdag 21 oktober staat de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma. In Harkema neemt Oranje onder 19 het op tegen Estland. Dinsdag 24 oktober volgt voorlopig de laatste wedstrijd. In Assen neemt de ploeg het dan op tegen Ierland.