FC Twente Nieuws

FC Twente spreekt doelstellingen uit voor seizoen 2020-2021

FC Twente spreekt doelstellingen uit voor seizoen 2020-2021

De voetbalacademie van FC Twente verkeerde de afgelopen seizoenen in zwaar weer. Door de financiële problemen van FC Twente raakte de kwaliteit van de jeugdacademie achterop. Hoofd jeugdopleidingen Michel Jansen kreeg de taak om de jeugdacademie terug te brengen op het gewenste niveau.

[google]"Het is een intensief jaar geweest. Ik heb amper een trainingspak aan gehad en ben vooral bezig geweest met het regelen van dingen, structuur aanbrengen in de opleiding. Langzaam staat alles weer. Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich daar afgelopen jaar voor heeft ingezet. Nu is het tijd om een kwaliteitsslag te maken", legt Jansen uit in de Presentatie gids van FC Twente.

Toch moet er volgens Jansen nog veel gebeuren. "We zijn nu een jaar verder, maar ten opzichte van bijvoorbeeld Vitesse en FC Utrecht- clubs waar we ons in het verleden aan konden spiegelen - lopen we nog een heel eind achter. Er is dus nog voldoende werk aan de winkel."

De voetbalacademie van FC Twente heeft maar één doel. "Als voetbalacademie willen we vooruit, stappen maken in kwaliteit; ervoor zorgen dat elk jaar spelers uit de opleiding de stap naar de eerste selectie kunnen maken. Het doel is om in het seizoen 2020-2021 met alle teams in de hoogste divisie te spelen, maar ook dat de eerste selectie voor vijftig procent uit eigen opgeleide spelers bestaat, van wie er vier in de basis moeten spelen."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties