FC Twente verslaat Ajax en pakt de dubbel

FC Twente Vrouwen heeft na de landstitel ook de KNVB Beker gewonnen. In Den Haag werd Ajax met 3-2 verslagen. Shanice van de Sanden, Jill Roord en Ellen Jansen scoorden voor de Tukkers.

De Twentse vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Arjan Veurink zette Ajax al vroeg vast en maakte jacht op de openingstreffer. Die viel in de zestiende minuut toen Shanice van de Sanden veel te snel was voor haar tegenstandster. Oog in oog met de doelvrouw van Ajax bleef de aanvalster koel en rondde bekwaam af. Ook in het vervolg van de eerste helft was Van de Sanden met haar snelheid een plaag voor de Ajax-defensie. Ze was ook dicht bij de 2-0, maar haar inzet werd door een verdedigster van Ajax met de arm uit het doel gehouden. De scheidsrechter nam dit echter niet waar. Vlak voor rust etaleerde Jill Roord haar klasse door haar tegenstandster uit te spelen en de bal laag in de verre hoek te plaatsen: 2-0.

Het eerste kwartier na rust gebeurde er niet veel. Plotseling kwam Ajax weer terug in de wedstrijd na een fout van keepster Van Veenendaal die een voorzet verkeerd beoordeelde. De Ridder profiteerde en zorgde voor de aansluitingstreffer. Die treffer zorgde weer voor hoop bij der Amsterdamse vrouwen. De ploeg drong aan, zonder dat het veel gevaar wist te stichten. Tien minuten voor tijd had opnieuw Van de Sanden een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar hoewel ze recht op het doel van Ajax afliep, ging haar schot over het doel. Vlak voor leek Jansen het duel te beslissen door vlak voor het doel de 3-1 binnen te schieten. Door onoplettendheid bij Twente achterin werd het daarna toch weer spannend toen Zeeman scoorde. In de blessuretijd zette Ajax nog alles op alles, maar Twente wist stand te houden en de KNVB Beker te winnen.

FC Twente Vrouwen - Ajax Vrouwen 3-2

1-0 Van de Sanden (16)
2-0 Roord (45)
2-1 De Ridder (62)
3-1 Jansen (88)
3-2 Zeeman (90)

Opstelling FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Kerkdijk, Wigger, Minnaar, Munsterman, Dekker, Roord, van de Sanden, Jansen, Heuver.