FC Twente Vrouwen pakt drie belangrijke punten in Friesland

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij SC Heerenveen. Het werd 1-3 in Friesland. Fenna Kalma (2x) en Renate Jansen tekenden voor de Twentse goals.

Na één punt in de laatste drie competitiewedstrijden moest er vrijdag gewonnen worden door FC Twente Vrouwen om in het spoor te blijven van Ajax en PSV. Na een aftastende openingsfase van beiden ploegen was het Quinty Sabajo die de thuisploeg op voorsprong zette. In de 43ste minuut deed Fenna Kalma haar oude ploeg pijn door de 1-1 binnen te koppen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het opnieuw Fenna Kalma die scoorde, vanaf elf meter tekende zij voor de 1-2. In de slotminuut bepaalde Renate Jansen de eindstand: 1-3. Door deze overwinning bezet FC Twente Vrouwen nu de derde plek op de ranglijst. Zondag is de topper tussen de nummers één en twee: Ajax en PSV.

Voor FC Twente staat de eerst volgende wedstrijd woensdag gepland. Dan staat de heenwedstrijd in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League op het programma. Vfl Wolfsburg is hierin de tegenstander. In het AOK Stadion word om 19:00 afgetrapt.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Darnoud, Wilms, R. Jansen (89. Ellouzi), Van den Goorbergh (65. Vanmechelen), B. Jansen, Kalma, Weerden.