FC Twente Vrouwen wint met ruime cijfers van sc Heerenveen

FC Twente Vrouwen heeft vandaag met 3-0 gewonnen van sc Heerenveen. Met deze overwinning blijven de Tukkers in de sporen van koploper Ajax, alhoewel het verschil nog steeds acht punten bedraagt.

[google]In de eerste helft nam FC Twente gelijk het initiatief. In de zestiende minuut betaalde dit zich uit, nadat Jill Roord de bal het doel in werkte en de 1-0 op het scorebord zette. In de dertigste minuut verdubbelde Renate Jansen de score, na een voorzet van Jill Roord die knap werd afgewerkt. Vlak voor rust werd het zelfs nog 3-0, doordat Sherida Spitse een hoekschop direct wist om te zetten in een goal. Na rust namen de Tukkers wederom het initiatief, maar wisten de kansen niet te verzilveren en zo eindigde de wedstrijd in 3-0.

Door de overwinning blijft FC Twente op de tweede plek staan. Het verschil met Ajax is weliswaar teruggedrongen naar acht punten, echter hebben de Amsterdammers één wedstrijd minder gespeeld. Ajax komt morgen in actie tegen Telstar, de nummer zes van de eredivisie.