FC Twente Vrouwen wint ruim en plaatst zich voor Champions League

FC Twente Vrouwen heeft zich op imposante gekwalificeerd voor de knock-out fase van de UEFA Women's Champions League. Het Turkse Konak Belediyespor was in het laatste duel van de kwalificatiepoule de tegenstander van de ploeg van trainer Tommy Stroot. Mede door een hattrick van Woman of the Match Renate Jansen wonnen de Tukkers met 2-6 van de Turkse tegenstander.

De Tukkers hadden genoeg aan een gelijkspel tegen de Turken, maar mochten niet verliezen aangezien dan Konak zich zou plaatsen voor de Champions League. Al in de zesde minuut van de wedstrijd kwam FC Twente Vrouwen op achterstand, door een doelpunt van Cosmina Dusa. Tien minuten later was het echter alweer gelijk door een treffer van Renate Jansen.

In de 23ste minuut was Renate Jansen ook goed voor de tweede treffer van de FC Twente Vrouwen, waarmee ze op een 1-2 voorsprong kwamen. Tien minuten later schoot Lineth Beerensteyn op aangeven van Jill Roord de 1-3 binnen. Vlak voor rust scoorden de Turken de aansluitingstreffer, het was Raluca Sarghe die in de 43ste minuut zorgde dat Konak hoop mocht houden.

Direct na rust maakte Renate Jansen haar derde treffer van de middag zodat het verschil weer twee was. Het duurde vervolgens vrij lang voordat de ploeg van Tommy Stroot het duel op slot gooide. In de 77ste minuut kopte Danique Kerkdijk een voorzet van Jill Roord binnen waarmee de Vrouwen op een 2-5 voorsprong kwamen. Waarmee de wedstrijd beslist was.

In de 89ste minuut maakte de ingevallen Sabrine Ellouzi op weergaloze wijze de 2-6 met een prachtig afstandsschot. Dit was tevens het slotakkoord van de wedstrijd. Door deze ruime overwinning plaatst FC Twente Vrouwen zich voor de UEFA Women's Champions League. [google]

Opstelling FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Roetgering, Waldus, Kerkdijk, Worm, Munsterman, Beerensteyn (79/ Bakker), Onzia, E. Jansen (82/ Ellouzi), Roord, R. Jansen (56/ B. Jansen).

Doe mee aan de FC Twente Topcoach competitie en WIN mooie prijzen!!

Net als de afgelopen jaren organiseert Twente Insite ook dit jaar weer een FC Twente Topcoach competitie. Koop met een budget van 52 miljoen euro 18 spelers en scoor met deze selectie zoveel mogelijk punten! Voor de uiteindelijke top vijf hebben we mooie prijzen. KLIK HIER en doe ook mee! PS: Vergeet niet je vrienden uit te dagen.