FC Twente Vrouwen

Van Domselaar in Top 100 beste spelers van de wereld

Van Domselaar in Top 100 beste spelers van de wereld

Daphne van Domselaar kende een geweldig kalenderjaar 2022. Ze was al enige tijd de absolute nummer één van FC Twente, maar inmiddels heeft ze deze plek ook veroverd binnen de selectie van de Oranje Leeuwinnen. Tijdens het Europees Kampioenschap afgelopen zomer kreeg ze de kans toen Sari van Veenendaal wegens een blessure af moest haken. Deze greep ze met beide handen aan en ontpopte zich tot de sensatie van Oranje.

Inmiddels is de nog maar 22-jarige Van Domselaar niet meer weg te denken onder de lat bij de Leeuwinnen. Ook bij FC Twente gaat het fantastisch. Na 10 wedstrijden heeft de ploeg met 30 punten de volle buit en heeft ze nog maar twee doelpunten hoeven incasseren. Als ze dit door weet te zetten dan kan het zomaar een record worden die heel lang in de geschiedenisboeken zal blijven staan.

De ontwikkelingen van de keepster zijn ook de buitenlandse clubs niet ontgaan. Na het EK was er al interesse, maar deze heeft ze bewust links laten liggen. Ze had net het contract verlengd bij FC Twente en stelde zich als doel om het laatste seizoen af te sluiten met opnieuw een titel. Komende zomer zal ze de stap wel gaan maken. Haar droomcompetitie is de Engelse Women's National League.

Top 100 beste speelsters 2022

Vlak voor het einde van het kalenderjaar 2022 krijgt Van Domselaar nog een eervolle vermelding in de Britse krant The Guardian. Ze is als enige speelster uit de Eredivisie Vrouwen opgenomen in de jaarlijks top 100 met daarin de beste speelsters van de wereld. Ze kreeg als nieuwkomer plek 95 toegewezen. Ze is hiermee één van de slechts vijf Nederlandse spelers in de top 100 achter Miedema (6), Martens (42), Roord (60) en Van de Donk (75).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties