FC Twente Vrouwen

Van Domselaar moet droomtransfer naar Engeland mogelijk uitstellen

Van Domselaar moet droomtransfer naar Engeland mogelijk uitstellen

Na een goede periode bij FC Twente werd Daphne van Domselaar opgeroepen om met het Nederlands vrouwenelftal mee te gaan naar het EK in Engeland van afgelopen zomer. Ze begon als tweede keepster, maar werd al snel de vaste doelvrouw na een blessure van Sari van Veenendaal. Op het EK keepte ze ongelofelijk goed. Toch maakte ze deze zomer niet de transfer naar een andere club.

Van Domselaar wilde graag bij FC Twente blijven en wees buitenlandse clubs af. Natuurlijk heeft zo voor de toekomst wel een grotere droom dan FC Twente. "Engeland is mijn nummer 1 competitie", vertelt de doelvrouw tegenover Lars van Soest van De Telegraaf.

Ze droomt van clubs als Manchester United, Arsenal, Chelsea en voornamelijk Manchester City "Als zulke clubs vertrouwen in je tonen, teken je natuurlijk direct. Al vind ik wel dat ik dan een reële kans op een basisplek moet hebben, zodat ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Dat vind ik het belangrijkste. Anders is een club net daaronder of een andere buitenlandse competitie ook zeker een optie."

Er is echter nog een obstakel op de weg naar Engeland: de Brexit. Er is een regeling die bepaalt dat spelers een bepaald aantal punten moeten scoren om als toegevoegde waarde te worden gezien. Als een bepaalde score wordt bereikt, kom je pas in aanmerking voor een werkvergunning. De Azerion Vrouwen Eredivisie is niet een van de Europese topcompetities, waardoor het zelfs voor Van Domselaar lastig is om de score te behalen.

Het is oud-teamgenoot Kerstin Casparij wel gelukt om deze score te behalen. Zij maakte afgelopen zomer de overstap naar Manchester City, de droomclub van Van Domselaar. Voor beide Oranje Leeuwinnen zou het leuk zijn als de doelvrouw naar de Engelse grootmacht verhuist. Casparij raadt haar voormalig FC Twente-teamgenoot dan ook aan bij het bestuur van Manchester City. "Volgens mij heeft ze mijn naam al eens laten vallen, maar ze kennen me daar sowieso wel hoor", besluit de talentvolle doelvrouw.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties