Twente Insite

FC Twente Nieuws

Gefrustreerde Assaidi radeloos en roept hulp in van God

Gefrustreerde Assaidi radeloos en roept hulp in van God

Zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag kwam FC Twente op een 0-1 voorsprong door Fredrik Jensen. Het leek de ruststand te gaan worden, maar omdat Assaidi de bal knullig verloor kreeg ADO spits Johnsen de kans om de gelijkmaker binnen te werken. De zoveelste tik voor FC Twente dat dit seizoen al zoveel tikken te verwerken kreeg. Het zorgt voor de nodige frustraties bij Assaidi.

“Het is frustrerend en slopend. Ik heb zelden zo’n jaar meegemaakt. Alles zit tegen, er zijn twee trainers ontslagen. Ik ben boos, moedeloos, van alles. Waar ligt het aan? We hebben drie trainers gehad. Dan krijg je zo’n bal over je verdediging en die gaat raak. Als je zo verdedigt, lukt het niet. Voorin missen we stootkracht en als je er een keer langs bent, staat er niemand.”

“Ik hoor steeds: ‘Ous moet het doen, Ous moet het doen’. Daar word ik moe van. Bij zo’n grote club als FC Twente kan het niet van één speler afhangen. Dan moeten er meer zijn die opstaan en het verschil kunnen maken.”

Ondanks dat er nog maar drie wedstrijden zijn te gaan, weigert Assaidi op te geven. Hierbij roept hij de hulp in van God. “Het wordt giga zwaar, maar er is nog een gaatje. Kijk maar naar de uitslagen van de Champions League-duels van afgelopen week, dat had ook niemand verwacht. We mogen nog hopen dat het eindelijk een keer de goeie kant opvalt voor ons, dat we er mee wegkomen. Het zou zuur zijn als Twente in de eerste divisie terecht komt. Zo’n mooie en grote club hoort in de eredivisie. Maar we moeten reëel zijn, als het gebeurt, dan verdienen we het. Je staat waar je staat. Ik vraag me steeds af waarom het Roda en Sparta wel lukt en ons niet. Ik heb er geen antwoord op. Ik hoop dat God ons helpt”, besluit Assaidi het gesprek met Wagenaar van de TC Tubantia.

Foto: Pro Shots

Reacties

 1. Kieknwatwort zegt:

  De hulp van God kunnen we goed gebruiken (zoals elke hulp op het moment). Misschien is dit ook een idee: Morgen gewoon winnen. Winnen? Dat is meer doelpunten maken dan de tegenstander. Als dat lukt (en Sparta verliest) dan zijn er nog best mogelijkheden. Echt waar. Gewoon weer eens doen: winnen.

 2. Ben altijd blij als egoïst assaidi niet mee doet. Loopt met de bal als een kip zonder kop met geen oog voor de medespelers. Tigahouinni net zo.

 3. Robbie zegt:

  Feyenoord gaat die wedstrijd zeer zeker bewust niet verliezen aangezien ze zelf nog kansen hebben om op de ranglijst te stijgen…

 4. deleukstethuis zegt:

  Feyenoord – Sparta
  Sparta – Heracles

  Vriendendienst Feyenoord,
  Twentse broedermoord.
  Vals spel is daar.
  Ronduit fout.
  maar ja niet elke korenaar
  was blijkbaar van goud.

Laat wat van je horen

*