Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hake geen voorstander van noodgedwongen buitenlands tripje: “Dat had ik liever niet”

Hake geen voorstander van noodgedwongen buitenlands tripje: “Dat had ik liever niet”

Aanstaande woensdag staat voor FC Twente de eerste echte test op het programma. De ploeg van René Hake is dan bijna halverwege de voorbereiding en neemt het op tegen het Engelse Everton FC dat uitkomt in de Premier League. Een schitterend affiche en de komst van Rooney geeft de wedstrijd een extra speciaal tintje. De wedstrijd wordt gespeeld in De Lutte en is compleet uitverkocht.

Na het treffen met Everton FC staat er weer een confrontatie met een Engelse ploeg op het programma. Op vrijdag 28 juli speelt FC Twente in Bristol tegen Bristol City FC. De ploeg komt uit in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Na Stranraer en Hannover wederom een tripje naar het buitenland hetgeen door Hake wordt gezien als noodzakelijk kwaad.

“Dat reizen had ik liever niet, het kost ook energie. Maar het is niet anders. We willen graag tegen sterke tegenstanders spelen. Dat is in Nederland niet altijd mogelijk omdat die wedstrijden vaak vanwege veiligheid worden verboden. Oefenduels tegen plaatselijke clubs houden wij beperkt. Met 10-0 winnen is leuk voor het publiek, maar wij hebben er niet zo veel aan”, aldus de duidelijke woorden van Hake in gesprek met Van Schuppen van de Tubantia.

Ook Thesker heeft het niet zo op het vele reizen, maar hij ziet ook een pluspunt. “Reizen is niet leuk, maar wel goed voor de teamvorming. Je hebt alle jongens een paar dagen bij elkaar. Ach, en grote clubs gaan naar China en Dubai. Dus waar hebben we het over?”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op