Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hake maakt zich geen illusies voor komend seizoen: “Dat wordt een hels karwei”

Hake maakt zich geen illusies voor komend seizoen: “Dat wordt een hels karwei”

Volgens FC Twente trainer René Hake moeten er zes of zeven spelers worden toegevoegd aan zijn selectie voor aanvang van het nieuwe seizoen 2017-2018. Een flinke uitdaging voor Jan van Halst die naast zijn functie als commercieel directeur ook de functie van technisch directeur bekleed en hiermee verantwoordelijk is voor de verkoop en aankoop van spelers. Bij de zoektocht naar nieuwe spelers zal hij worden bijgestaan door René Hake die na zijn contractverlenging zijn takenpakket uitgebreid zag worden.

Kijkend naar de opstelling van de laatste wedstrijd tegen FC Groningen is de kans groot dat Hake en Van Halst op zoek moeten naar maar liefst vijf nieuwe basisspelers. Enes Ünal, Bersant Celina en Nick Marsman keren komend seizoen zeker niet meer terug bij FC Twente. Ook is de kans groot dat Mokotjo en Andersen vertrekken. Voor beide spelers is er al enige tijd belangstelling vanuit Engeland. Ook zou er interesse zijn in Klich, maar de vraag is of FC Twente de middenvelder al na één seizoen weer wil laten gaan.

Ondanks de drukte gaat Hake toch op vakantie. “Dat zal wel moeten. We hebben vorig jaar ook al bijna geen vakantie gehad. We zitten nog steeds met de gevolgen van het verleden, waardoor we weer op nul moeten beginnen. Het enige verschil met vorig jaar is dat de jongens die langer vastliggen nu tussen de 20 en 34 duels meer ervaring hebben.”

Het frustreert Hake niet dat hij weer helemaal opnieuw moet beginnen. “Voor mij is dat wel een beetje normaal. Achterin en op het middenveld hebben we genoeg spelers onder contract. Alleen voorin heb je er maar drie. En uiteindelijk zijn dat de spelers die het verschil moeten maken. Aangezien we voor dat soort spelers maar in een beperkte vijver vissen, is dat niet makkelijk. Dus daar ligt een stevige uitdaging.”

Spelers die in aanmerking komen zijn spits Tom Boere van FC Oss en rechtsbuiten Vaclav Cerny van Ajax. Hake zelf maakt zich vooralsnog geen zorgen in de zoektocht naar nieuwe spelers. “Dat niet. We wisten vorig jaar ook niet waar het op uit zou draaien. Niemand had een jaar geleden durven voorspellen dat Ünal tot dit in staat zou zijn.”

Dit seizoen werd FC Twente totaal onverwacht zevende in de eredivisie. Hake weet niet of dit ook voor komend seizoen haalbaar is. “Ik denk niet dat we dat met een druk op de knop zo voor elkaar hebben. Dat wordt een hels karwei. We moeten er in eerste instantie voor zorgen dat we ons zo snel mogelijk boven de streep spelen. Dat is het vertrekpunt”, besluit de trainer het gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia.

Hoofdsponsor Pure Energie geeft gratis FC Twente shirts weg

Pure Energie heeft weer een mooie actie voor de supporters van FC Twente. Meld je nu aan en ontvang gratis het nieuwe thuis-, uit- of derde shirt. Nieuwe klanten die kiezen voor een 3-jarig contract ontvangen een shirt naar keuze cadeau, bij een 5-jarig contract komt daar nog eens €100 shoptegoed voor de Fanstore bij. Voor meer info klik HIER of op de onderstaande foto.


Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op