Twente Insite

FC Twente Nieuws

Hake op zijn hoede: “We zullen elkaar moeten steunen en van ons afbijten”

Hake op zijn hoede: “We zullen elkaar moeten steunen en van ons afbijten”

Aankomende zondag speelt FC Twente haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Rotterdam. De club uit Enschede wacht een ontmoeting met regerend landskampioen Feyenoord, dat het afgelopen weekend tevens de Johan Cruijff Schaal in ontvangst mocht nemen. Trainer René Hake wil met zijn ploeg vechten voor elk punt in De Kuip.

“We hebben zin om weer voor het ‘echie’ te spelen”, laat de oefenmeester weten op de clubsite. “We krijgen direct een sterke tegenstander met landskampioen Feyenoord. In die zin sluit het aan op de voorbereiding, waarin we ook tegen sterke tegenstanders hebben gespeeld.”

FC Twente kwam in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weinig tot scoren. “Verdedigend stond het gedurende de voorbereiding steeds beter en uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat we regelmatig tot kansen komen en goals gaan maken”, beseft Hake. “Dat heeft onze aandacht en daar werken we veel aan. We zullen naar een bepaald niveau moeten groeien met de veelal nieuwe jonge talentvolle spelers. Dat heeft tijd nodig, maar tegelijkertijd moeten we er zondag wel staan. Het gaat nu om de punten.”

De oefenmeester kan in de wedstrijd tegen Feyenoord geen beroep doen op de geblesseerde Haris Vučkić. “Fysiek staan we er verder goed op. We zullen zondag compact moeten staan en agressief moeten zijn. Dat betekent elkaar steunen en op een goede manier van ons afbijten. We zullen ons moeten wapenen tegen Feyenoord, in fases onder de druk uit moeten voetballen en de momenten die we krijgen pakken”, aldus Hake.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op