Twente Insite

FC Twente Nieuws

Heracles gaat derby missen: “Levert behoorlijk meer op dan een wedstrijd tegen Fortuna”

Heracles gaat derby missen: “Levert behoorlijk meer op dan een wedstrijd tegen Fortuna”

Rob Toussaint (46) is na het onverwachte vertrek van Nico-Jan Hoogma algemeen directeur bij Heracles Almelo. Voorheen was hij enkel commercieel directeur. Ondanks het leedvermaak zal de derby volgend seizoen in Almelo gemist worden.

“Je gunt het niemand: de medewerkers niet, de supporters niet. Het is heel teleurstellend voor FC Twente. Maar het hoort bij sport: je hebt kampioenen en degradanten”, geeft hij aan tegenover TC Tubantia. “FC Twente en Heracles zijn goede buren, en we hebben een gezamenlijke jeugdopleiding. Dan wil je niet dat het slecht gaat. We gaan binnenkort met elkaar om tafel over de academie, dus daar kan ik verder nog niets over zeggen. Er is bij ons geen negatief gevoel. Dat de derby er komend seizoen niet is, vind ik vooral jammer.”

Niet alleen sportief, maar ook financieel gaat men de derby missen. “Ja, de derby levert behoorlijk meer op dan een wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Maar dat geld krijgen we via nieuwe sponsors terug, dus daar zit het niet in. Het gaat me om het sportieve. Derby’s zijn fantastisch, het zijn de wedstrijden waar je voor leeft.”

Reageer op dit artikel

1 Reactie op "Heracles gaat derby missen: “Levert behoorlijk meer op dan een wedstrijd tegen Fortuna”"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tukkerpower
Gast

Slijmen helpt niet meer na de kutreactie van de Almelose aso’s. de stekker eruit uit die jeugdopleiding. Dok zelf maar voor je spelers. De tijd dat Twente voor Sinterklaas speelde is voorbij.