Hoofdrol voor Tukkers bij oefenzege Oranje

De Nederlandse voetbaldames speelden vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Roemenië. Met FC Twente speelsters Siri Worm, Sherida Spitse en Lineth Beerensteyn in de basis wisten de Nederlandse vrouwen met maarliefst 7-1 te winnen van de Roemenen. Tukkers Beerensteyn en invalster Jill Roord waren vandaag zeer belangrijk voor hun ploeg.

[google] De ploeg uit Roemenië begon de wedstrijd met een voorsprong, maar vlak voor rust bracht Lineth Beerensteyn daar verandering in door de gelijkmaker achter de keeper te plaatsen. Na rust was het invalster Jill Roord die de score verdubbelde in het voordeel van Nederland. Daar bleef het niet bij, Roord scoorde niet veel later ook de 3-1.

De 4-1 werd daarna gemaakt door voormalig FC Twente speelster Stefanie van der Gragt. Zo'n vijftien minuten voor het einde kwam de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman op 5-1 door een vrije trap van Sherida Spitse, die nog even aangeraakt werd door de tegenstander. Vivian Miedema liet ook zien goed in vorm te zijn en scoorde nog twee keer waardoor de Oranje Leeuwinnen met 7-1 van het veld stapten.