Janko debuteert bij Porto met beslissende goal

Marc Janko heeft zijn debuut bij FC Porto opgeluisterd met een doelpunt. De van FC Twente overgenomen aanvaller deed zondagavond mee in de Portugese League Cup tegen Vitória Setúbal en maakte ruim twintig minuten voor tijd het beslissende doelpunt: 2-0. Janko, spelend met rugnummer 29, begon in de basis bij Porto en deed de gehele bekerwedstrijd mee.

Ook het openingsdoelpunt werd gemaakt door een nieuwkomer. De van Olympique Marseille teruggehaalde Lucho González zette Porto in de eerste helft op voorsprong, door de bal prachtig in de bovenhoek te krullen. Porto bleef vervolgens de bovenliggende partij en nam twintig minuten voor tijd afstand van Vitória. Janko was het eindstation van een fraaie Porto-aanval en tikte een voorzet vanaf links eenvoudig binnen.

Janko speelde anderhalf jaar voor Twente en kwam in die periode tot 45 competitiewedstrijden en 24 doelpunten. Bovendien maakte hij het winnende doelpunt in de bekerfinale tegen Ajax. Bij Porto tekende de Oostenrijker een contract tot de zomer van 2015 en de start is in ieder geval goed.