Twente Insite

FC Twente Nieuws

Jensen verkiest club boven nationaal elftal: “Daar ligt de focus nu”

Jensen verkiest club boven nationaal elftal: “Daar ligt de focus nu”

Fredrik Jensen is momenteel met FC Twente op trainingskamp in San Pedro del Pinatar. De negentienjarige Fin doorstond dit seizoen een stormachtige ontwikkeling, en dat is ook opgevallen bij de nationale ploeg van zijn vaderland. Toch koos hij ervoor om met de club uit Enschede op trainingskamp te gaan.

Deze week is FC Twente begonnen met de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft. “Ik vind het prettig om weer te beginnen”, vertelt Jensen op de website van de club. “Met Kerst zijn we even vrij geweest en dan is het fijn om bij de familie in Finland te zijn, zo vaak zie ik ze niet. Hier bij de club zit je direct weer in het dagelijkse ritme van het voetbal. Dat is het mooist.”

Eerder dit seizoen maakte de vleugelaanvaller zijn debuut voor Jong Finland. “Dat zijn ook weer mooie nieuwe ervaringen”, vervolgt Jensen. “Ik ben er trots op om voor Finland te spelen en de volgende stap is voor mij de A-selectie. Mijn broer Richard heeft al eens stage gelopen bij het nationale team en voor deze week hadden wij samen een uitnodiging gekregen, voor een trainingsstage in Abu Dhabi. Dat zou een nieuwe ervaring zijn geweest, maar we hebben de voorkeur gegeven aan FC Twente. Daar ligt onze focus nu”, besluit hij.

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op