Twente Insite

FC Twente Nieuws

Jong FC Twente verspeelt 0-2 voorsprong: “Hadden met 0-4 voor moeten staan”

Jong FC Twente verspeelt 0-2 voorsprong: “Hadden met 0-4 voor moeten staan”

Jong FC Twente leek de drie punten afgelopen zaterdag al in de zak te hebben, maar op wonderbaarlijke wijze keerde de ploeg van Dennis Demmers toch terug naar Enschede met lege handen. 0-2 stond het bij rust door treffers van Fernandes en Sambissa, maar direct na rust scoorde DVS ’33 de aansluitingstreffer. In de 59e minuut werd het gelijk en in de 80e minuut scoorde de thuisploeg zelfs de 3-2.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Jong FC Twente vergat de wedstrijd te beslissen hetgeen dan ook irritatie opleverde bij hoofdtrainer Demmers. “Wanneer je bij rust met 0-2 voorstaat, dan mag je de wedstrijd niet verliezen. Dan moet je de wedstrijd over de streep trekken. We waren onzorgvuldig en DVS ’33 kreeg de eerste kans, maar de bal kwam op de lat. Daarna ging het wat over en weer en kregen we de wedstrijd in handen. Gezien de kansen hadden we misschien wel met 0-4 de rust in moeten gaan.”

De tweede helft was nog geen minuut oud toen DVS ’33 de aansluitingstreffer scoorde. “Dat mag je in de eerste minuut na rust niet gebeuren, dat was een kantelpunt in de wedstrijd. Tegen deze teams, die fysiek sterker zijn, moet je niet in een ‘voetbalgevecht’ terecht komen, daarbij kregen zij het geloof terug en gingen ze opportunistischer spelen.” Jong FC Twente verloor het voetbalgevecht uiteindelijk met 3-2.

Demmers kende nog een tegenslag. Al na 21 minuten moest hij noodgedwongen de eerste wissel toepassen. Roemeratoe viel uit met een blessure en werd vervangen door Felix.

Opstelling Jong FC Twente:
Hengelman, Roemeratoe (21. Felix), Ben Amar, Van Schaik, Sambissa, Grootenhuis, Fernandes, Zerrouki (76. Terziqi), Oosterwijk, Frimann, Kvasina (76. Zinga).

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op