Kalma vernietigt PEC Zwolle (v): Assist-hattrick én twee doelpunten

Na de 5-0 overwinning in de eerste speelronde op bezoek bij VV Alkmaar, stond voor FC Twente Vrouwen vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was PEC Zwolle, de ploeg waar de Tukkers het de laatste jaren vaak lastig tegen hebben.

Het was voor FC Twente-trainer Joran Pot een speciale wedstrijd, want hij stond voor het eerst tegenover de ploeg waar hij de afgelopen jaren hoofdtrainer was. Onder leiding van de nieuwe trainer werd het een vrij eenvoudige wedstrijd die met 6-0 werd gewonnen.

In de eerste helft was het goaltjesdief Kalma die in de 9e minuut de score opende. 20 minuten later was het Van Dooren die de score verdubbelde. Dit was tevens de ruststand. In de tweede heft duurde het even voordat de 3-0 viel, maar daarna ging het snel. In de 65e minuut was het opnieuw Van Dooren die scoorde. Vier minuten later verdubbelde ook Kalma haat doelpuntenaantal naar twee. In de 75e minuut was het routinier Renate Jansen die tekende voor de 5-0 en in de 84e bracht Auee de 6-0 eindstand op het scorebord.

De absolute uitblinker was Fenna Kalma. Naast haar twee doelpunten gaf ze een assist-hattrick. Ze was de aangever bij de 2-0, de 5-0 én de 6-0. Door de ruime overwinning staat de ploeg nu eerste op doelsaldo. Het ADO Den Haag van Sjaak Polak won ook haar eerste twee wedstrijden, maar de Hagenezen scoorden één doelpunt minder. De concurrenten Ajax en PSV komen pas op 2 oktober weer in actie.