Twente Insite

FC Twente Nieuws

Klich spreekt wens uit: “Dat zou een onnoemelijke eer zijn”

Klich spreekt wens uit: “Dat zou een onnoemelijke eer zijn”

Mateusz Klich geldt momenteel als een vaste waarde bij FC Twente. De Poolse middenvelder kwam in de zomer transfervrij naar de club uit Enschede, waar hij samen met Kamohelo Mokotjo de middelste linie ging bespelen. Klich werd in het verleden door het Duitse VfL Wolfsburg respectievelijk verhuurd en verkocht aan PEC Zwolle, waar hij tevens wist te imponeren.

De 26-jarige Pool voelt zich inmiddels helemaal thuis in de eredivisie. “Het voetbal is hier attractiever”, vertelt hij in gesprek met FC Twente Inside. “Het is meer op de aanval gericht. In Duitsland is het meer een kwestie van rennen en vechten.”

Klich speelde bovendien tien wedstrijden voor het Poolse nationale elftal, en hoopt daar uiteindelijk weer terug te keren. “Dat is mijn grootste droom en mijn ambitie”, vervolgt hij. “Graag zou ik met Polen het WK van 2018 in Rusland meemaken, dat zou een onnoemelijke eer zijn. Bij FC Twente hebben we een jong elftal, zonder grote ego’s. We vechten voor elkaar, alles draait om de teamgedachte. De sfeer is goed”, besluit Klich.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op