Twente Insite

FC Twente Nieuws

KNVB directeur: “Met FC Twente gesproken, maar er is geen poot om op te staan”

KNVB directeur: “Met FC Twente gesproken, maar er is geen poot om op te staan”

Afgelopen weekend stuurde Aart Goossensen, de voorzitter van DVS ’33, een open brief naar de KNVB. Hij was woedend omdat Jong FC Twente maar liefst met negen a-selectie spelers aantrad tegen de amateurvereniging. Volgens Goossensen had FC Twente hiermee het herenakkoord geschonden, waarin staat dat er bij een beloftenelftal maximaal twee a-selectiespelers mee mogen doen.

Het probleem is dat de regel niet op papier staat en er dus geen sancties kunnen worden uitgedeeld richting de clubs die deze afspraak schenden. FC Twente startte met maar liefst negen spelers van de a-selectie en gedurende de wedstrijd vielen er nog twee in. Goossensen kreeg veel bijval van collega’s.

“Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord van clubs”, laat Goossensen weten in gesprek met Marco Jansen van De Stentor. “Zij onderschrijven het verhaal en zijn ook negatief over de BVO’s en de KNVB, die over zich heen laat lopen. De KNVB zei dat FC Twente formeel geen overtreding beging. De bond heeft verzuimd hardere afspraken te maken richting de profs. Dat herenakkoord stelt zo niets voor. Volgend jaar gaan we topklasse voetballen, zonder BVO’s.”

Op 18 maart staat de bondsvergadering op het programma, maar volgens VVOG bestuurder Herman Dekker valt hier voor de amatuerclubs weinig te halen. 30 BVO’s zullen aansluiten evenals 30 amateurverenigingen. Toch denkt Dekker dat de BVO’s een meerderheid zullen krijgen. “De bond heeft niet overlegd met de clubs die het raakt. VVOG wil een aparte beloftencompetitie naast de amateurs.”

De wensen van DVS ’33 en VVOG zijn dus duidelijk. Ze willen verder zonder beloftenteams in de competitie. DVS ’33 wil terug naar de topklasse en VVOG wil dat de piramide blijft bestaan en dat er een aparte beloftencompetitie komt.

De KNVB zelf zit ook met het probleem in de maag. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee weet van de problemen, maar is van mening dat de discussie niet via de media moet worden gevoerd. “Wij hebben geen sancties afgesproken en dat geeft geen poot om op te staan. Met Twente is gesproken. Formeel kunnen we niets, maar het is koren op de molen voor een aantal clubs. Het nieuwe voorstel kan niet eerder dan het komend seizoen ingaan. Dit lost dus niks op.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op