Nieuws

Leroy Fer met Jong Oranje stap dichter bij EK 2013

Leroy Fer met Jong Oranje stap dichter bij EK 2013

Door een 5-0 overwinning op Bulgarije is Jong Oranje weer een stap dichter bij het EK van 2013. FC Twente speler Leroy Fer speelde bijna de gehele wedstrijd.

Met een penalty en een assist had Leroy Fer een groot aandeel in de met 5-0 gewonnen kwalificatiewedstrijd op Jong Bulgarije. Het was alweer de zevende kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje, op weg naar het EK van 2013. Dankzij de winst op de Bulgaren kan Nederland haast niet meer ingehaald worden. Schotland kan nog op gelijke hoogte komen, door haar laatste twee wedstrijden te winnen, maar dan zal Oranje de laatste kwalificatiewedstrijd moeten verliezen. Het doelsaldo van de Schotten is daarentegen slechts +5, terwijl Oranje een doelsaldo heeft van +15.

Begin juni 2013 zal in Israël het eindtoernooi van start gaan. Israël is als gastland al geplaatst voor het toernooi. Er komen nog zeven landen bij. De zeven tickets zullen worden verdeeld door middel van de play-offs. Alle groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich voor de play-offs. Begin september speelt Oranje nog de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Jong Oostenrijk. Paar maanden later zullen de play-offs worden gespeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties