Twente Insite

FC Twente Nieuws

Maher zorgt voor onbegrip bij Van Hooijdonk: “Misschien zeg je wel iets heel cruciaals”

Maher zorgt voor onbegrip bij Van Hooijdonk: “Misschien zeg je wel iets heel cruciaals”

FC Twente kwam in de derby tegen Heracles op voorsprong, maar wist deze niet lang vast te houden. Slechts 7 minuten na de openingstreffer was het Kuwas met een slimme bal op de ongedekte Petersen die voor de 1-1 zorgde. De 2-1 viel niet veel later en kwam op naam van FC Twente middenvelder Adam Maher. De manier waarop dit gebeurde leidde tot irritatie bij Pierre van Hooijdonk. Volgens de analist van Studio Voetbal stond Drommel verkeerd en had Maher de bal gewoon simpel weg moeten koppen.

Opvallend bij de corner was dat FC Twente met elf man in het doelgebied stond en Heracles met slechts zes man. “FC Twente hanteerde zoneverdediging en Propper stond vrij. En let dan ook even op de positie van Drommel. Die staat gewoon naast de eerste paal en maakt de goal alleen maar groter. Dan wist Maher niet dat er een lat op de twee palen ligt. Die moet ‘m gewoon verlengen en via de tweede paal eruit koppen.”

“Je kopt die bal toch niet omhoog”, vervolgt Van Hooijdonk z’n relaas. “Dan laat je ‘m toch via de zijkant van je hoofd terug het veld in glijden? Dat lijkt me niet zo moeilijk hoor.” Egberts haakt in. “Dat was je vak ook.” Van Hooijdonk: “Dat is ook zijn vak hoor. Maar misschien zeg je wel iets heel cruciaals. Als je bij de palen gaat staan en denkt: ‘Wat doe ik hier eigenlijk? Maarja de trainer zet mij hier neer’. Dan sta je daar zoals Maher daar stond.”

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jeanette Heck-Arendsen Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jeanette Heck-Arendsen
Gast
Jeanette Heck-Arendsen

Maher vind zichzelf de redder van onze club. Loopt overal en nergens. En vergeet daardoor te voetballen. Wat is zijn positie in het veld eigenlijk?????Ik heb het nog niet kunnen ontdekken. En dan ook nog zoveel passes die niet aankomen. Nee Maher, probeer weer te VOETBALLEN. EN gebruik daarbij je voetbalverstand!!!!!