Twente Insite

FC Twente Nieuws

Maria op zijn plek: “In een team terechtgekomen waar ik geaccepteerd word”

Maria op zijn plek: “In een team terechtgekomen waar ik geaccepteerd word”

In de afgelopen wintertransferperiode versterkte FC Twente zich met Michaël Maria. De 23-jarige vleugelverdediger kwam transfervrij over van het Duitse Erzgebirge Aue, waar hij slechts een halfjaar onder contract stond. Maria voelt zich al behoorlijk thuis in Enschede.

“Ik heb me al in tijden niet zo gelukkig gevoeld”, vertelt Maria in gesprek met FOX Sports. “Niet alleen als sporter, maar ook als mens zijnde. Ik ben nu ook een stuk dichter bij mijn familie. Sinds mijn achttiende woonde ik in Duitsland, waardoor ik ze niet vaak zag. Ook ben ik in een team terechtgekomen waar ik geaccepteerd word. Ik voel dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Dat geeft veel rust.”

De Curaçaoënaar stond vlak na aankomst al in de basis in de uitwedstrijd tegen Ajax, nadat Cristián Cuevas tegen een schorsing was aangelopen. “Als voetballer moet je daar rekening mee houden. Tuurlijk is het apart dat je gelijk in de basis mag beginnen, terwijl je nog maar pas bij de club bent. Ik zou zeggen dat je overal klaar voor moet zijn, en je moet het ook durven aan te gaan”, aldus Maria, die zelf niet tevreden was over zijn optreden in Amsterdam. “Ik merk dat ik nog onbekend ben met de wijze waarop mijn teamgenoten zich aanbieden of wat ik wil doen. Dat klikt nog niet helemaal. Maar dat heeft tijd nodig.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op