Nieuws

Ajax valt af en Janssen zegt af

Ajax valt af en Janssen zegt af

In Nederland lijken nog maar twee teams in aanmerking te komen voor de titel. PSV en FC Twente liepen allebei drie punten uit op Ajax, dat met 3-2 van ADO Den Haag verloor. Met nog zes speeldagen te gaan (dus nog 18 Punten te vergeven), leidt PSV met één punt op Twente en zes op de Amsterdammers. Het duel tussen FC TWente en PSV is niet beslissend zegt Rutten, ook Johan Cruyff (zie foto) had een paar woorden over voor de huidige Landskampioen.Theo Janssen heeft afgezegd voor Oranje, Ruiz, Janko en Michailov zijn wel onderweg.

Duel met Twente niet beslissend volgens Rutten

Fred Rutten denkt niet dat de kraker tussen PSV en FC Twente gaat beslissen wie kampioen wordt.
De nummer één en twee van de Eredivisie staan over twee weken (02-04-2011), na de interlandonderbreking, tegenover elkaar. PSV heeft momenteel een voorsprong van één punt op de Tukkers. "In mijn beleving gaat het seizoen nu pas beginnen", zei de trainer zondag na de zege op FC Utrecht volgens het ANP.

Janssen gaat niet naar Oranje

Theo Janssen heeft zich afmeld voor de EK-kwalificatie-interlands van Oranje tegen Hongarije, op 25 en 29 maart. De middenvelder van FC Twente heeft last van een knieblessure, die opnieuw opspeelde tegen Excelsior. De middenvelder scoorde zondag twee keer tegen Excelsior, maar moest na tachtig minuten het veld geblesseerd verlaten.

Eerder meldde ook Arjen Robben zich af. Of bondscoach Bert van Marwijk vervangers oproept, is nog niet bekend.

Ruiz, Janko en Nicolai Michailov spelen niet maar wel Interlands

Bryan Ruiz, Marc Janko en Nicolai Michailov ontbraken tegen Excelsior bij FC Twente, maar het trio reist wel gewoon naar hun vaderland om zich te melden bij de nationale ploeg. De Costaricaan was zelfs helemaal niet aanwezig op Kralingen, omdat hij al op weg was naar San José.

FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz staat al ruim drie weken aan de kant met een bovenbeenblessure, maar toch toonde FC Twente-trainer Michel Preud’homme begrip voor de situatie. ,,Bryan is met mijn instemming vertrokken. Het moment, dat hij weer kan spelen, is aanstaande. Als hij daar wat speelritme op kan doen, is dat niet verkeerd met het oog op onze volgende wedstrijd tegen PSV.”

Op de achtergrond speelt de privé situatie van Ruiz een rol. De aanvaller is vorig jaar gescheiden en ziet zijn zoontje Matias alleen rond interlands en tijdens vakanties. Janko ontbrak tegen Excelsior vanwege een enkelblessure, die hij op de laatste training opliep. ,,Bij de laatste bal die ik trapte, klapte ik door mijn enkel. De komende dagen moet blijken of ik kan spelen voor Oostenrijk tegen Turkije en België”, aldus Janko.

Johan Cruyff over Villareal en de Landstitel

Een goed gevoel voor het Nederlandse voetbal, nu PSV en FC Twente zich voor de kwartfinales van de Europa League hebben geplaatst. Met Benfica en Villar-real hebben ze twee goede ploegen geloot en zal vooral Twente een topdag moeten hebben om de halve finales te halen.

Benfica kan ik niet goed beoordelen, maar Villarreal beschouw ik als één van de best voetballende ploegen van Spanje. Het team is niet alleen aanvallend ingesteld, technisch kunnen ze er ook wat van. Juist vanwege het zware programma van PSV en Twente in Europa gaf ik Ajax een heel goede kans op de landstitel.

Wat dat betreft heeft de ploeg de concurrentie met de nederlaag tegen ADO Den Haag wel heel erg in de kaart gespeeld. Een gemiste kans.

Bronnen: Telegraaf, ANP, HLN, FCTwente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties