Nieuws

Andreas Bjelland: Geboren leider in en buiten het veld

Andreas Bjelland: Geboren leider in en buiten het veld

Na bijna een geheel seizoen blessureleed staat Bjelland eindelijk waar hij wil staan. Als leider in de basiselftal van FC Twente. Een natuurlijke leider die de club goed kan gebruiken door de vele jeugd die deze zomer is ingepast. In de Voetbal international geeft Bjelland aan dat juist die leidersrol belangrijk voor hem is.

“In deze huidige groep voel ik me oud. Dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee en die wil ik dragen. In jeugdteams was ik altijd aanvoerder, dus het leiderschap heb ik gaandeweg ontwikkeld. Ik vind het prettig veel te coachen op het veld en als de wedstrijd vraagt om een overtreding, zal ik die maken. mcclarenAls andere spelers met een probleem zitten, waarmee ze niet direct naar de trainer willen stappen, dan kunnen ze bij mij terecht. Ik hou van zo’n leidinggevende rol, wil me betrokken voelen.”

Even komt Bjelland terug op zijn vorige trainer Steve McClaren. De Engelsman verklaarde de nul (clean sheet) heilig, hetgeen hem op veel kritiek kwam te staan. “McClaren werd hier verfoeid omdat hij tot in den treure de woorden clean sheet in de mond nam. Maar hij had natuurlijk wel gelijk. De nul achterin is de basis en geeft extra vertrouwen voor de eerstvolgende wedstrijd. Een groot aantal clean sheets wint prijzen voor je. Voor mij is het een erezaak zonder tegendoelpunt van het veld te stappen, maar Nederlandse spelers gaan over het algemeen lichtzinniger daarmee om.”

De trainers Jansen en Schreuder betrekken de spelers volgens Bjelland veel meer bij de tactiek dan Steven McClaren dat deed. “Ik vind dat belangrijk. Wij moeten het uitvoeren, dus de manier van spelen moet onze manier van spelen worden. Als je op het veld staat, zie je de dingen soms anders en die nuances kunnen we nu aanbrengen”

Eén van de punten waarom FC Twente hem vorig jaar naar Enschede heeft gehaald is het voetballend vermogen van Bjelland. Als 18-jarige bij Lyngby moest hij een seizoen centraal op het middenveld spelen van trainer Hjulmand die hij later ook weer tegen zou komen bij zijn vorige club FC Nordsjaelland. “Hij vond dat goed voor mijn ontwikkeling als voetballer. In de drukte op het middenveld is mijn handelingssnelheid duidelijk omhooggegaan. Ik voel me op mijn gemak aan de bal, hou ervan een voetballende oplossing te zoeken. Ik ben misschien niet de snelste op de eerste meters, maar ben wel snel in mijn hoofd.”
[nederbet]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties