Nieuws

Bannink: "Zwolle gemoedelijker"

Bannink: "Zwolle gemoedelijker"

Alexander Bannink heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Zwolle. De 22-jarige defensieve middenvelder komt voort uit de jeugdacademie van FC Twente, maar slaagde er nog niet in daar door te breken en werd vorig seizoen al enige tijd verhuurd aan Heracles Almelo. Nu is hij actief in de Jupiler League en dat bevalt Bannink vooralsnog prima.

Bannink komt net als Derk Boerrigter bij Quick'20 vandaan en weet dat zijn oud-clubgenoot al een stuk verder is. “Natuurlijk droom je er als voetballer van het hoogste niveau te bereiken. Ik ken Derk, maar ik heb nooit met hem gespeeld. Hij is drie jaar ouder en speelde daarom in andere jeugdelftallen dan ik. Bij zowel Quick ’20 als FC Twente speelden we nooit samen. De realiteit is dat hij bij Ajax speelt en ik bij FC Zwolle”, zegt Bannink op de website van de Overijsselse club.

“Hier in Zwolle wil en moet ik mij eerst bewijzen. Als dat lukt dan zien we wel weer verder”, aldus de van FC Twente gehuurde middenvelder. In het kampioensjaar van de Tukkers slaagde hij er niet in zich in het team van Steve McClaren te spelen.


“Wel heb ik meegetraind en alles vanaf de bank meegemaakt. Ik mocht twee keer spelen en niet de minste wedstrijden. De finale van de Johan Cruijff Schaal en een wedstrijd voor de Europa League tegen Villarreal. FC Zwolle toonde aan het eind van het vorige seizoen belangstelling voor mij”, aldus Bannink.

De middenvelder gaat dit seizoen voor de titel met FC Zwolle en hoewel de voorsprong op Sparta Rotterdam de laatste weken flink geslonken is, houdt Bannink de moed erin. Zijn huidige werkgever heeft de optie tot koop bedongen en het lijkt erop dat Bannink het prima vindt, als die optie ook gelicht wordt. “Ik ben hier goed opgevangen. We hebben een geweldige groep. Het is hier gemoedelijker dan bij het meer zakelijke FC Twente. Zo zijn we onlangs met de trainer, een aantal spelers en mensen van het kantoor op een zondag naar een wedstrijd van Borussia Dortmund geweest. Dat zul je bij FC Twente niet snel meemaken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties