Nieuws

Brama: "Geen van de toppers heeft een stabiele indruk gemaakt"

Brama: "Geen van de toppers heeft een stabiele indruk gemaakt"

Twente kende een moeilijke fase, maar raakte in de voorbije weken weer in vorm. “We draaien weer mee in de top van de Eredivisie en dat was ook een van onze doelstellingen aan het begin van het seizoen”, vertelt Brama op de officiële website van de club.

"We hadden graag op drie fronten mee willen blijven strijden", aldus Brama. "De Europa League is een prachtig podium en we zijn gewend geraakt dat we elk jaar overwinteren. Dat is dit keer niet gelukt en daar balen we van. Zelf hebben we het niet goed gedaan, maar het heeft ook niet meegezeten in een aantal Europese wedstrijden. De uitschakeling voor de beker was heel zuur. Tegen Den Bosch speelden we in een gewijzigde opstelling en dat heeft niet goed uitgepakt. Al kwamen we wel op voorsprong, maar moesten we na de rode kaart met tien man verder."

De kritiek op het spel van FC Twente heeft de selectie niet beïnvloed, zegt de middenvelder. “We hebben altijd het geloof gehad. Ook in de periode dat we negatief belicht werden. We wisten waar we als ploeg mee bezig waren en we kenden de reden dat het minder ging. Onder meer door blessures van verschillende spelers. Je moet op zo’n moment niet angstig worden. Het geeft vertrouwen dat we de wedstrijden wonnen waar toch aardig druk op stond."


Brama over het kampioenschap

"Toch vind ik dat we nog meer geloof in eigen kunnen moeten hebben. We strijden om het kampioenschap en als ons geloof en vertrouwen in eigen kunnen sterker worden ziet het er na de winterstop goed uit voor ons. Het kan denk ik weer heel spannend worden. Geen van de bovenste ploegen heeft een super stabiele indruk gemaakt. De ene week is het goed en de andere week lijkt het alsof je een andere ploeg aan het werk ziet."

Brama durft geen favoriet aan te wijzen. "Diegene met de langste adem zal aan het langste eind trekken. Wij hebben de kenmerken van een goede ploeg die bovenin meedraait. We krijgen weinig tegengoals en hebben spelers die wedstrijden kunnen beslissen. Die combinatie heeft het in het verleden ook goed gedaan."

GOAL

Brama

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties