Nieuws

Bulykin: "Te veel 'crazy people' in Russische voetbal"

Bulykin: "Te veel 'crazy people' in Russische voetbal"

FC Twente speelt vanavond in de Europa League de uitwedstrijd tegen het Turkse Bursaspor. Dmitry Bulykin staat dan waarschijnlijk in het puntje van de aanval. De Russische aanvaller van de Tukkers zegt blij te zijn dat hij zijn geld niet meer in de nationale voetbalcompetitie van zijn eigen land verdient. 'Er lopen te veel 'crazy people' in het Russische voetbal rond met veel geld, maar weinig voetbalverstand. Onprofessioneel', zegt Bulykin deze week in het NUsport-magazine.

De 32-jarige Moskoviet kan zich nog steeds kwaad maken over het feit dat hij niet meer uitkomt voor de nationale ploeg van zijn land. In 2010-2011 speelde hij voor ADO Den Haag en scoorde hij 21 keer, toch werd hij maar niet geselecteerd door bondscoach Dick Advocaat. "Bij ADO Den Haag scoorde ik vaker dan de drie spitsen van het team bij elkaar."

Voor een verklaring voor het spaaklopen van zijn interlandcarrière blikt Bulykin terug naar het verleden. "In mijn laatste Russische jaren bij Dinamo Moskou wilde ik graag de stap naar een Europese competitie maken en dat werd me niet in dank afgenomen. Ik botste met de voorzitter, met grote gevolgen. Ik kwam ernaast te staan, verloor mijn plek bij Rusland en werd uiteindelijk wisselspeler in het tweede. Ik was de leider van de nationale ploeg, dat kan natuurlijk niet", zegt Bulykin tegen NUsport over zijn voorgenomen vertrek.


"De belangrijke mensen van Dinamo hadden een andere kijk op voetbal en wilden de voetballer Bulykin vermoorden. Dat maakt me boos. Ik heb wel een aantal gesprekken gehad. Dan beantwoord je een vraag en zegt een voorzitter: "Dat klopt niet." Pff, iemand die zelf nooit een bal heeft aangeraakt, snap je?"

In Nederland gaat het er volgens Bulykin anders aan toe dan in zijn thuisland. "Twente-voorzitter Joop Munsterman is ook geen voetballer geweest, klopt, maar hij laat zich adviseren door mensen met veel voetbalkennis en de club is goed georganiseerd."

"In Rusland ligt dat anders, ik ken trainers in mijn land die soms vijf nieuwe gezichten zien op een training. En als ze vragen wie zij eigenlijk zijn, horen ze: "Wij zijn de nieuwe aankopen." Cadeautje van de voorzitter."

Bron: AD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties