Nieuws

Castaignos: "Voorkeur voor FC Twente"

Castaignos: "Voorkeur voor FC Twente"

Luc Castaignos is de belangrijkste kandidaat om bij FC Twente de naar Borussia Mönchengladbach vertrekkende Luuk de Jong op te volgen. De club uit Enschede hoopt de 20-jarige aanvaller nog deze week over te nemen van Internazionale. Dat meldt het AD vandaag.

In de strijd om de handtekening van Castaignos ondervindt Twente concurrentie van Sporting Lissabon, Everton, Newcastle United, West Ham United en Queens Park Rangers, maar de aanvaller zelf heeft zijn voorkeur inmiddels uitgesproken voor een overgang naar Enschede.

De van Feyenoord afkomstige Castaignos, die in zijn eerste seizoen bij Inter niet of nauwelijks aan de bak kwam, wil per se de eerste spits worden bij een club met Europese ambities.


Bij FC Twente krijgt hij min of meer die garantie, bij Sporting Portugal komt hij achter Ricky van Wolfswinkel te spelen. In de Premier League is, door de overvolle selecties, per definitie niets zeker. Castaignos hoopt, door een dienstverband bij de Tukkers, bovendien terug te keren in Jong Oranje, dat in de zomer van 2013 naar alle waarschijnlijkheid actief is op het EK in Israël.

Castaignos, die alle nationale jeugdselecties doorliep, maakte in 2009 zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord en tekende in het seizoen 2010-11 ondanks de sportieve problemen bij de Kuipclub voor vijftien treffers. Inter zag toekomst in de spits en nam hem over voor een bedrag van circa drie miljoen euro. De verwachting is dat FC Twente het dubbele voor Castaignos zal moeten neertellen. Feyenoord toucheert een percentage van de afkoopsom.

AD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties