Nieuws

CDA: "Dit brengt de oplossing voor de problemen bij FC Twente niet dichterbij"

CDA: "Dit brengt de oplossing voor de problemen bij FC Twente niet dichterbij"

Het nieuws omtrent de transfer van Dusan Tadic is ook bij de gemeente als een bom ingeslagen. Eerder dit jaar werd door de gemeenteraad ingestemd met een garantstelling van 32 miljoen euro, maar de vraag is of de raad nog altijd achter deze beslissing staat.

Eergisteren (15 februari) moest FC Twente uiterlijk een risico- en liquiditeitsprognose naar de gemeente sturen om de garantstelling van 32 miljoen euro door te laten gaan. Deze cijfers kwamen er zoals verwacht niet, omdat FC Twente vorige week om uitstel had gevraagd.

[google]Toen gisteren ook nog eens het nieuws naar buiten kwam dat er 1,8 miljoen euro zou zijn verduisterd schrok fractievoorzitter Ayfer Koç van de CDA wel. "Ik schrok ervan toen ik het allemaal las en denk dat dit een definitieve oplossing voor de problemen van FC Twente niet dichterbij brengt."

Toch wil een groot deel van de fractievoorzitters niets kwijt over het nieuwe schandaal. "Deze ontwikkeling is onderdeel van dat onderzoek", aldus Jasper Kerkwijk van D66. "Het is complex en ingewikkeld", is de mening van PvdA fractievoorzitter Laurens van der Velde die moeite heeft met het feit dat ook Van den Belt zijn boekje te buiten is gegaan. "Ik vind het moeilijk te geloven dat hij de boel bewust heeft belazerd", besluit Van der Velde het gesprek met de Tubantia.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties