Nieuws

Clubrecord zo goed als verbroken

Clubrecord zo goed als verbroken

FC Twente is dit seizoen ongekend productief in de Eredivisie. De ploeg van de vertrokken trainer Co Adriaanse en zijn opvolger Steve McClaren maakte in de eerste 23 wedstrijden al 65 doelpunten.

Dat zijn er op dit moment nog maar vier minder dan het clubrecord uit de Eredivisiejaargang 1968/69, toen de Tukkers in 34 wedstrijden tot 69 doelpunten reikten. Als FC Twente het huidige doelpuntenmoyenne (2,82) minimaal weet vast te houden in het restant van dit Eredivisieseizoen, zal de formatie van McClaren finishen op 96 doelpunten.

FC Twente scoorde in competitieverband in één seizoen nóg vaker, maar toen kwam de club uit Enschede uit in de Eerste Divisie.


In de jaargang 1983/84 stokte de teller op dat niveau op 82 goals in 32 competitiewedstrijden.

In de huidige selectie is Luuk de Jong de productiefste speler met twintig treffers in 23 duels. Achter hem volgen de tussentijds naar FC Porto vertrokken spits Marc Janko en vleugelaanvaller Ola John met respectievelijk tien en acht goals.

FC Twente is dit seizoen samen met Ajax de ploeg die het vaakst minstens vier goals liet aantekenen in een competitiewedstrijd. Beide clubs slaagden daar al tien keer in, zoals blijkt uit onderstaande lijst. ADO Den Haag, De Graafschap en Excelsior lukte dat als enige drie Eredivisieclubs nog niet.

VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties