Nieuws

Over Douglas , Jaarrekening, Finales en Kaartverkoop

Over Douglas , Jaarrekening, Finales en Kaartverkoop

Het Twente nieuws in vogelvlucht. Het Sportief verslag van FC Twente in het Seizoen 2009-2010 kon bijna niet beter, echter hoe zit het met de jaarrekening. Op het Twente Forum wordt druk gepraat over het wel en wee in financieel opzicht. De kaartverkoop voor de halve finale KNVB-beker FC Twente-FC Utrecht, speeldatum woensdag 2 maart, is gestart. Bij FC Twente is er geen paniek na zeperd tegen NEC maar Douglas vond het niet goed. Donderdag wacht alweer de return tegen Rubin Kazan en inmiddels zijn er meer dan 20.000 toegangskaarten verkocht voor deze Europese wedstrijd. FC Twente heeft een verzoek van Rubin Kazan afgewezen om op het trainingscomplex van de tukkers in Hengelo op kunstgras te mogen trainen.

Jaarrekening 2009/2010 beschikbaar via kamer van koophandel

Op het Twente Forum wordt druk gepraat over het wel en wee in financieel opzicht. Analyseren van een jaarrekening is nodig om te bepalen hoe een bedrijf ervoor staat en hij bevat de meest recente financiële informatie in een bruikbare vorm waardoor je een overzicht van de korte termijn veranderingen in de belangrijkste cijfers krijgt. Een Forum lid heeft de hoogtepunten uit de jaarrekening 2009-2010 maar eens op een rij gezet.

  • Het eigen vermogen is € 7.3 miljoen.
  • Er staat voor een bedrag van € 13,4 miljoen aan transfersommen op de balans.
  • Als FCT doorgegaan was met de oude manier van het boeken van transfersommen, was er een verlies gemaakt van € 1.4 miljoen.
  • Er is in het seizoen voor € 9 miljoen aan spelers gekocht (exclusief tekengelden en makelaarskosten).
  • Er is in het seizoen voor € 12.9 miljoen aan spelers verkocht (Elia, Arnautovic en ??).
  • FCT betaalt voorlopig nog geen belasting, vanwege compensabele verliezen uit het verleden.
  • Leningen voor financiering van het stadion: er staat nog ruim € 10 miljoen uit aan banken, € 13.5 miljoen aan investeerders en nog ongeveer € 18 miljoen aan de gemeente. Totaal dus nog € 41.5 miljoen.
  • De leningen kosten FCT jaarlijks ruim € 2.8 miljoen aan interest.
  • Op 30/06/2010 moest FCT nog een bedrag van € 6.8 miljoen betalen voor spelerstransacties: benieuwd voor wie dit is.
  • FCT betaalt jaarlijks meer dan € 1 miljoen aan autokosten (leaseauto’s )! Nogal fors voor een organisatie met 170 werknemers.

Kaartverkoop halve finale KNVB-beker FC Twente-FC Utrecht

De kaartverkoop voor de halve finale KNVB-beker FC Twente-FC Utrecht, speeldatum woensdag 2 maart, is gestart via Online Ticketing en de balie van Service & Ticketing in de Fanshop bij De Grolsch Veste.Het reglement van de KNVB geeft aan dat de toegangsprijzen vanaf de kwartfinales van de KNVB-beker gelijk moeten zijn aan de losse verkoopprijs bij de reguliere Eredivisie-wedstrijden. Hiervan kan slechts afgeweken worden na overleg en met toestemming van de bezoekende club. Het verzoek om de kaartprijzen voor deze wedstrijd aan te passen is door de tegenpartij afgewezen.

Bij FC Twente heerst geen paniek na zeperd tegen NEC

In het altijd lastige competitieduel na een verre midweekse uitwedstrijd in Europa heeft FC Twente puntverlies opgelopen. De landskampioen uit Enschede kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen NEC. Met man en macht werd in de tweede helft naar het winnende doelpunt gezocht, maar dit keer “gaat ie er niet in”, zoals een teleurgestelde Peter Wisgerhof na afloop constateerde. “Zonde, we laten hier dure punten liggen.”

Douglas bestempelde de thuiswedstrijd tegen NEC zelfs als zijn slechtste optreden. ‘We speelden een slechte wedstrijd, maar het duel in Moskou is daar geen verklaring voor. Er zaten vier dagen tussen, dat is voldoende tijd om te herstellen en dus geen excuus’, zegt Douglas duidelijk. ‘We speelden niet scherp tegen NEC. Voor mij was het de slechtste wedstrijd van dit seizoen.’

Europa League wedstrijd FC Twente - Rubin Kazan

Donderdag wacht alweer de return tegen Rubin Kazan en inmiddels zijn er meer dan 20.000 toegangskaarten verkocht voor deze Europese wedstrijd. Er zijn echter nog kaarten te koop. Douglas hoopt dat de Russen furieus beginnen. ‘Ze hebben niets te verliezen. Ze zullen vroeg proberen te scoren, zodat het weer een open wedstrijd wordt. Als zij zo starten, dan krijgen wij ruimte. En daar moeten we gebruik van maken, want ook donderdag willen we winnen’

FC Twente heeft een verzoek van Rubin Kazan afgewezen om op het trainingscomplex van de tukkers in Hengelo op kunstgras te mogen trainen. De Russen zijn vanwege de ijzige koude in eigen land al sinds zondag in het Twentse De Lutte om zich voor te bereiden op de return in de Europa League van donderdag. Ook in ons land is het kwik echter weer gedaald, waardoor Rubin Kazan toch weer met bevroren velden heeft te maken. FC Twente kon het verzoek van de Russen niet inwilligen, omdat bij deze weersomstandigheden diverse elftallen gebruik maken van het kunstgrasveld, dat vrijwel non-stop in gebruik is. Rubin is daarop uitgeweken naar een amateurveld in de buurt.

De oude Grasmat

FC Twente wil ruim 200.000 Euro terug van het adviesbureau (ASC Sports en Water) dat heeft geholpen bij de aanleg van de oude grasmat in de Grolsch Veste. Het veld bleek niet geschikt en de ondergrond liet te weinig water door, waardoor er dus een nieuwe grasmat gekocht moest worden. Twee weken geleden is het veld in het stadion van FC Twente opnieuw vervangen. Positief is wel dat de zogenoemde groundsman nu direkt betrokken is geweest bij de aanleg van deze nieuwe mat.

Bronnen (FCTwente.net, FCTwente.nl, Metronieuws.nl, Twentesport.com, TVOost.nl en FCTwente.nu)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties