Nieuws

Fenomeen Raùl betreed de Veste

Fenomeen Raùl betreed de Veste

De Grolsch Veste heeft al de nodige grote heren op bezoek gehad. Wat te denken van de allerbeste, Lionel Messi. Of de sterrenparade van Inter. Morgenavond mag de rode loper uit voor de topscorer aller tijden van de Champions League. Een koninklijke speler bij de Königsblauen: Raùl Gonzalez Blanco, beter bekend onder de voetbalnaam Raùl.

Schitterende club, dat Schalke 04. Niets mis mee. Maar toch blijft het een beetje onwennig dat een kind van het monumentale Madrid op z’n oude voetbaldag nog terecht is gekomen in het grauwe Ruhrgebiet. Een groter contrast tussen goud en kolen is immers niet denkbaar. Aan de andere kant had hij als speler van Real Madrid uiteraard al blauw bloed. Dat is weer een voordeel.

Zie hem daar sjokken. Met de handen in de zakken loopt hij naar het trainingsveld waar hij even in zijn eentje een balletje gaat hooghouden.

De inmiddels 34-jarige aanvaller is gelukkig bij de club, die hem anderhalf jaar geleden transfervrij wegplukte bij Real. Uit respect voor zijn staat van dienst betaalt Real overigens nog altijd een deel van zijn miljoenensalaris.

Zijn start in de Bundesliga verliep wat stroefjes, maar wat wil je ook als je meer dan tien jaar bent bediend door sjieke aangevers als Redondo en Zidane, om maar eens twee namen te noemen. Dan is het toch even behelpen als je in de wereld van het Laufpensum je weg moet zien te vinden.

Maar Raùl hoorde je niet klagen en dat typeert hem ook. In zijn prachtige loopbaan is hij nooit bij schandalen betrokken geweest. Hij is gentleman en killer ineen. Raùl was net zo smetteloos als dat mooie wit van Real, dat hij altijd als een maatpak heeft gedragen, ook al begon hij ooit te voetballen bij de plaatselijke aartsrivaal Atlético. Maar omdat de toenmalige omstreden voorzitter Jesus Gil y Gil de jeugdopleiding zo nodig moest opheffen kwam hij per toeval bij Real terecht.


Net als bij Real is Raùl ook bij Schalke de absolute publiekslieveling. Samen met Klaas-Jan Huntelaar vormt hij voorin de tandem, die verantwoordelijke is voor 70 procent van de goals.
Logisch dat de club dolgraag met hem verder wil, al vindt iedereen het wel vreemd dat Schalke hem via de onpersoonlijke weg van een mail een nieuwe aanbieding heeft gedaan.

Natuurlijk is het glanslaagje van de ster Raùl wat afgebladderd.
Maar dan nog blijft de kleine een absoluut fenomeen. In zijn lange loopbaan deed Raùl nog nooit Enschede aan. Maar morgenavond is de bühne in De Veste gereserveerd voor Raùl Gonzalez Blanco.

Bron: TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties