Nieuws

Gemeente verbied deel Utrecht fans toegang tot Enschede

Gemeente verbied deel Utrecht fans toegang tot Enschede

De 59 FC Utrechtsupporters die van de KNVB een stadionverbod hebben gekregen na de rellen na FC Utrecht FC Twente, zijn zondag niet welkom in Enschede. Burgemeester den Oudsten heeft de hele gemeente voor die dag voor hen tot verboden terrein verklaard.

FC Twente speelt zondag thuis tegen FC Utrecht. Den Oudsten vertrouwt er niet op dat de supporters wegblijven. Een stadionverbod alleen vindt hij niet voldoende na het excessieve geweld waar de supporters zich begin december in Utrecht schuldig aan hebben gemaakt. Volgens Den Oudsten is een gebiedsverbod vrij uniek maar biedt de gemeentewet die mogelijkheid.

Naar aanleiding van de rellen begin december hebben 12 FC Twentesupporters een stadionverbod gekregen. Den Oudsten heeft hen geen gebiedsverbod opgelegd. Hij denkt dat met de maatregel tegen de Utrechtenaren de angel eruit is. Wel wordt er extra politie ingezet om beginnende onlusten de kop in te drukken.

Bron: RTVOost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties