Nieuws

'Het bestuur tegen de muur en het licht van de toekomst'

'Het bestuur tegen de muur en het licht van de toekomst'

In zijn weekelijkse column in de Twentsche Courant Tubantia beschrijft Bankzitter Leon ten Voorde actualiteit rondom FC Twente vanuit zijn eigen beleving. In de zaterdageditie van de krant schrijft hij ditmaal over het 50-jarig jubileum van FC Twente en de bijbehorende fakkeloptocht in het centrum van Enschede.

De columnist beschrijft hoe hij in zijn tienerjaren het Diekman bezocht. In die tijd hoorde je erbij als je in het overdekte VAK-Q kon komen tijdens de wedstrijd. Dit lukte alleen wanneer de steward onoplettend was. Voor een seizoenskaart van VAK-Q hadden de journalist en zijn leeftijdsgenoten geen geld, dus verschansten de generatie jongelingen zich vaak in het vak ernaast: VAK-P.

"Vanuit Vak-Q was ik ooit deelgenoot van een heuse opstand, dat werd begeleid met een paar spandoeken. Het bestuur moest tegen de muur en Van Dalen naar de Falk­lands", beschrijft Ten Voorde. De Falklands zijn de eilandengroep de Falklandeilanden. Tussen Groot-Brittannië en Argentinië woedde in die tijd een oorlog om deze eilandengroep. "We stonden in die dagen regel­matig voor de hoofdingang van Het Diekman, omdat we dat beroerde voetbal helemaal zat wa­ren en dat was uiteraard de schuld van dat... bestuur".

[google]De brief waarin de supporters het vertrek van de technische staf eisen, deed Ten Voorde terugdenken aan de tijd die hierboven beschreven staat. In dezelfde week vond er de fakkeltocht in het centrum van Enschede plaats. "Ik weet nog dat we na de degradatie in 1983 huilend achterbleven in het sta­dion, maar ook zoiets hadden van: wat er ook gebeurt, juist nu blijven we de club steunen.

Die fakkels van maandag wa­ren een ode aan al die prachti­ge jaren die achter ons liggen, maar wie het sentiment wil koesteren, kon er ook het licht voor de toekomst in zien", sluit de Bankzitter zijn column af.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties