Nieuws

"Het jochie Peet is een kerel geworden"

"Het jochie Peet is een kerel geworden"

Jong FC Twente speelde voorgaande twee seizoenen in de Jupiler League. Het eerste elftal plukt daar nu de vruchten van. Spelers als Jari Oosterwijk, Jelle van der Heyden, Joachim Andersen en Peet Bijen behoren nu wekelijks tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. Oud-trainer van de beloften Jan Zoutman is trots op zijn voormalige pupillen.

[google]Zoutman maakte Bijen mee, toen die net bij de beloften kwam. "Een mooie speler, die altijd de voetballende oplossing koos", zegt de huidige trainer van Quick Boys vandaag tegen Leon ten Voorde in de De Twentsche Courant Tubantia. "In het eerste half jaar maakte hij regelmatig fouten, waardoor we hem er even uit hebben gehaald, maar gaandeweg zag je hem groeien. Peet is een serieuze prof, die elke dag nog wat extra's voor zichzelf deed. En kijk eens waar hij nu staat. Hij zal nog best wel zijn foutjes maken, maar het jochie Peet is een kerel geworden en daar heeft het spelen in de Jupiler League hem zeker bij geholpen."

Ook interim-trainer René Hake is blij met het resultaat van twee jaar Jupiler League. "Voor de ontwikkeling van een speler maakt het nog wel uit of je 50 wedstrijden op maandagavond bij de beloften in je bagage hebt, of 50 duels in de Jupiler League", zegt hij. "Je ziet het aan het spel van Peet Bijen en Jelle van der Heyden, om maar eens twee voorbeelden te noemen. Ze zijn vaster en mannelijker in de duels. Het speelse dat jongens in de jeugd vaak nog hebben, is er al voor een deel uitgehaald."

banner-tukker-life-floor

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties