Nieuws

Nieuwe documenten: 'Van der Laan misleidde bewust'

Nieuwe documenten: 'Van der Laan misleidde bewust'

Wederom zijn er documenten opgedoken via de klokkenluidersgroep Footballeaks. De eerste keer gooide de groep spelerscontracten online gevolgd door de contracten tussen FC Twente en Doyen Sports. In deze contracten stonden afspraken die in strijd zijn met de regels van de KNVB en de FIFA. Hierdoor strafte de KNVB FC Twente met een Europees voetbal verbod van drie jaar. De FIFA zelf moet nog uitspraak doen evenals de aanklager van de KNVB.

Nu heeft Footballeaks een onderlinge mailing online gezet die de bellen doet rinkelen. De Telegraaf pikte deze op. "Weet je nog dat de voetbalbond (KNVB, red.) enige wijzigingen wilde doorvoeren”, dit stuurde Doyen CEO Nelio Lucas naar zijn mede-bestuursleden. Dit naar aanleiding van het feit dat de KNVB in eerste instantie niet akkoord ging met de overeenkomst. "Aldo veronderstelde om de veranderingen die wij voor ogen hadden in een ander document te zetten. Hij is een echte vriend!! Nu zit hij in de problemen.”

[google]Doyen was één van de schuldeisers waar FC Twente mee tot een akkoord moest komen voor de garantstelling van de gemeente van 32 miljoen euro. Doyen zag toen de bui al hangen. "We hebben geen tijd te verliezen. Het is heel belangrijk dat ze ons dit jaar nog wat betalen en zo snel mogelijk.”

Hiervoor zou FC Twente al een deel van de schuld geschonken hebben gekregen van de investeringsmaatschappij en werd het contract beëindigd. FC Twente maakte eerder al bekend een flinke ‘korting’ te hebben bedongen bij Doyen en dat de contractrelatie is beëindigd. FC Twente moest uiteindelijk nog een bedrag betalen van 3,4 miljoen euro, verspreid over drie termijnen.

Later meer.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties