Nieuws

Pieëte: "We moeten RSC Anderlecht niet onderschatten"

Pieëte: "We moeten RSC Anderlecht niet onderschatten"

Morgenavond spelen de FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste tegen het Belgische RSC Anderlecht. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan tot de winterstop en het is voor de Vrouwen belangrijk om de wedstrijd tegen Anderlecht winnend af te sluiten, aangezien ze in punten gelijk staan met het Belgische Standard de Liège. Marlous Pieëte en Sari van Veenendaal blikken vooruit op het duel met de Belgische opponent.

[google] De FC Twente Vrouwen wonnen vorige week de lastige uitwedstrijd in Friesland met 1-3 en Marlous Pieëte deed voor het eerst weer negentig mee, en is tevreden over die wedstrijd. "Voor mij zelf was het natuurlijk heerlijk om na lange periode weer een volledige wedstrijd te spelen. Het was zwaar, maar ik heb echt weer genoten", zo vertelt Pieëte op de website van FC Twente. "Bijkomend voordeel voor mij was dat ik gelijk beslissend kon zijn met een assist en een doelpunt. Het was misschien niet de beste wedstrijd, maar het is belangrijk dat we gewonnen hebben."

Voor de winterstop spelen de FC Twente Vrouwen nog drie wedstrijden, allen tegen Belgische tegenstanders, namelijk RSC Anderlecht, KAA Gent en Club Brugge. Sari van Veenendaal verwacht dat FC Twente het initiatief zal moeten nemen in die wedstrijden. "Typerend aan de Belgische clubs in de BeNe League is dat ze redelijk ver inzakken. Daarnaast spelen ze erg fysiek en op de counter. Toch hebben we ondertussen al heel wat wedstrijden tegen Belgische clubs gevoetbald, dus kunnen we ons steeds beter tegen hun manier van spelen wapenen. Ondanks dat het wel lastig voetballen is en het initiatief vooral van onze kant moet komen, is dat wel waar we naartoe willen. Wij willen elke wedstrijd het spel bepalen", zo vertelt Van Veenendaal.

Marlous Pieëte is verwachtingsvol voor de wedstrijd. "Ik heb vertrouwen dat we vrijdagavond winnend van het veld afstappen. We moeten RSC Anderlecht echter niet onderschatten. Vorige week won die ploeg nog met 7-4 van PEC Zwolle, wat bewijst dat ze veel kunnen scoren. We moeten echter wel uit gaan van onze eigen kwaliteiten. Veel teams zakken tegen ons in. Vanuit daar moeten wij gaan spelen, maar dat ligt ons ook wel. We moeten onze eigen spelletje spelen en zo de komende drie komende wedstrijden winnen", zo besluit de 24-jarige aanvalster van de FC Twente Vrouwen.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties